Meci suspendat în Olanda, după ce un jucător a avut nevoie de resuscitare pe teren

Atacantul echipei NEC Nijmegen, Bas Dost, s-a prăbuşit duminică pe teren în timpul unui meci din Eredivisie, provocând scene îngrijorătoare. Paramedicii au intervenit rapid şi l-au resuscitat pe teren, acesta fiind acum înafara pericolului, conform relatărilor de la faţa locului.

580 afișări
Imaginea articolului Meci suspendat în Olanda, după ce un jucător a avut nevoie de resuscitare pe teren

Sursa foto: X/Twitter

Bas Dost, starul lui NEC Nijmegen, s-a prăbuşit pe teren pe finalul meciului din Eredivisie dintre echipa sa şi AZ Alkmaar, disputat duminică. Jucătorii îngrijoraţi l-au înconjurat pentru a ţine situaţia sub control, înainte ca paramedicii să se grăbească să ajungă la faţa locului pentru a acorda asistenţă medicală. AZ a risipit deja temerile, confirmând că jucătorul de 34 de ani este conştient.

Pe X (fostul Twitter), AZ a oferit o actualizare a situaţiei, după ce meciul a fost abandonat: „Bas Dost este, din fericire, conştient. Îţi dorim multă sănătate şi putere, Bas".

Informaţii de la faţa locului susţin că el a ridicat degetul mare de pe targă în timp ce era transportat în afara terenului, primind în acelaşi timp ovaţii în picioare de la spectatorii din tribune.

Fără niciun jucător în jurul său Dost s-a prăbuşit la mijlocul terenului. După ce arbitrul a fost alertat de incident, a oprit jocul, care a fost apoi suspendat.

Fundaşul lui AZ, David Moller Wolfe a fost primul care s-a apropiat de Dost, care era întins pe gazon, înainte de a cere ca medicii să intre rapid pe teren, în timp ce jucătorii din ambele echipe s-au strâns în jurul veteranului atacant pentru a-i oferi intimitate lui şi personalului medical.

Jasper Cillessen, portarul lui NEC, fost la Barcelona, a cerut ajutorul jucătorilor pentru a-l feri pe Dost pe măsură ce aceştia au conştientizat gravitatea situaţiei.

Jucătorii erau vizibil îndureraţi în timp ce îşi ţineau capul în mâini, înainte ca Dost să transmită un mesaj liniştitor, ţinându-şi braţul în sus în timp ce numele său era scandat pe AFAS Stadion.

La câteva minute după incident meciul a fost suspendat, în momentul în care ce NEC conducea în deplasare pe AZ cu 2-1.

Dost a jucat 18 meciuri pentru Olanda şi a marcat goluri în toată Europa pentru echipe precum Heerenveen, Wolfsburg, Sporting Lisabona şi Club Brugge înainte de a reveni în ţara sa natală la NEC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici