Meciul anului la Australian Open. Nadal a fost eliminat în sferturi, după ce a condus cu 2-0 la seturi

  • Ultimul sfert de finală de la Australian Open s-a jucat miercuri între Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 4, şi Rafael Nadal, favorit numărul 2.
  • Tsitsipas s-a impus în 5 seturi, cu 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5, calificându-se în semifinale.
  • În semifinale, Tsitsipas se va confrunta cu rusul Daniil Medvedev.
229 afișări
Imaginea articolului Meciul anului la Australian Open. Nadal a fost eliminat în sferturi, după ce a condus cu 2-0 la seturi

Foto: Profimedia

Stefanos Tsitsipas şi Rafael Nadal au făcut meciul anului în sferturile de finală ale Australian Open. Grecul s-a calificat în semifinală, după ce a revenit spectaculos de la 2-0 pentru Nadal, într-o confruntare care a durat 4 ore şi 8 minute. 

Ultimul sfert de finală de la Australian Open s-a jucat miercuri între Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 4, şi Rafael Nadal, favorit numărul 2.

Tsitsipas s-a impus în 5 seturi, cu 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5, calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Spaniolul a făcut un joc mai consistent în primele două seturi, reuşind să îşi impună jocul tacticizat şi provocându-l pe grec să facă mai multe greşeli neforţate. Nadal a valorificat prima minge de break, suficientă pentru adjudecarea primului set cu 6-3.

Rafa a profitat apoi de avantajul moral al câştigării primului set şi s-a impus repede şi în al doilea, nedându-i lui Tsitsipas nici o şansă de break, în timp ce el le-a valorificat pe cele două pe care le-a avut, câştigând cu 6-2.

În setul 3, ce doi au servit aproape impecabil, fără duble greşeli şi fără nici un break cedat, cu 8 game-uri câştigate la zero şi toate celelalte la 15, ducând setul în tiebreak. Nadal a început cu un minibreak, recuperat imediat de Tsitsipas, care a mai făcut două şi a redus diferenţa la seturi.

Cei doi au servit bine şi în al patrulea set, dar cu un Tsitsipas mult mai încrezător, ce a avut două mingi de break în game-ul 5, la 2-2.

Momentul critic pentru Nadal în acest set a fost la 4-4, când a avut şansa să închidă game-ul pe propriul serviciu de 4 ori. Grecul însă a salvat de fiecare dată şi a profitat apoi de prima minge de break, distanţându-se la 5-4, apoi 6-4 şi 2-2 la seturi.

În decisiv, cei doi au mers cap la cap din nou, cu un plus pentru Tsitsipas, care a câştigat un game numai din aşi, dar şi cu un Nadal care şi-a adjudecat două game-uri la zero. La 5-5, grecul şi-a procurat 4 minigi de break, valorificând-o pe prima, fiind doar cel de al doilea break al său din tot meciul, după cel de la finalul setului 4.

Grecul a servit pentru meci, însă Nadal a returnat bine şi s-a dus la 0-30. Tsitsipas a revenit, iar apoi spaniolul a salvat două mingi de meci, a ratat una de break, dar a cedat în cele din urmă, game-ul, setul şi meciul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici