Meciul Poli Iaşi - Farul Constanţa s-ar putea rejuca (surse)

Partida din etapa a V-a a Ligii I, Poli Iaşi - Farul Constanţa, care nu s-a mai disputat din cauza nefuncţionării instalaţiei de nocturnă a stadionului "Emil Alexandrescu", s-ar putea rejuca, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

18 afișări
Imaginea articolului Meciul Poli Iaşi - Farul Constanţa s-ar putea rejuca (surse)

Meciul Poli Iaşi - Farul Constanţa s-ar putea rejuca (Imagine: Mediafax Foto)

"Este penibil. Noul regulament a apărut ciuntit. Cei care au redactat Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice au uitat să adauge litera d la articolul 44, care prevede clar pentru situaţia de la Iaşi că observatorul partidei trebuia să aştepte 60 de minute", au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Aceeaşi sursă a precizat că oficialii clubului Politehnica Iaşi pot face contestaţie înainte ca membrii Comisiei de Disciplină să judece cazul. "Cei de la Iaşi trebuie să depună o contestaţie în legătură cu articolul invocat de observator şi să invoce prevederile articolului 83, aliniatul trei".

O altă sursă, de data aceasta din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a confirmat eroarea de la articolul 44. "Există inadvertenţe în ceea ce priveşte regulamentul, pentru că sunt prevăzute două sancţiuni diferite pentru aceeaşi faptă. Totuşi, confuzia pleacă de la articolul 44, unde nu a fost trecut alineatul d. Se pare că e vorba de o eroare, foarte gravă, a celor care s-au ocupat de redactarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice. Ţinând cont de toate acestea, în mod normal partida trebuie rejucată. Indiferent de decizie, va fi un mare scandal din cauza celor două articole. Iaşiul va merge pe articolul 83, iar Farul pe prevederile articolului 44", a precizat oficialul FRF.

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, articolul 44 - Teren de joc neregulamentar, prevede:

"1. Terenul de joc este neregulamentar în următoarele situaţii: a) gardul împrejmuitor este deteriorat sau lipseşte; b) nu este marcat sau este marcat neregulamentar; c) lipsesc sau sunt deteriorate ori neregulamentare porţile, plasele şi steagurile de colţ; d) instalaţia de iluminat nu funcţionează sau funcţionează necorespunzător, pentru jocurile programate în nocturnă.

2. În situaţia în care echipa organizatoare nu ia măsuri de remediere a deficienţelor arătate la art.44.1 lit.a – c în maximum 30 de minute de la ora oficială de începere, jocul nu se va mai disputa, iar echipa în cauză va fi sancţionată conform prevederilor regulamentare. Acest termen nu poate fi prelungit prin cumularea cu cel ce poate fi acordat pentru asigurarea asistenţei medicale.

3. Arbitrii sunt obligaţi să nu înceapă jocurile atunci când terenurile de joc prezintă una sau mai multe dintre deficienţele menţionate la art.44.1.".

De asemenea, tot în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, la pagina 240, articolul 83 privind nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor face referire şi la situaţia în care jocul nu a început:

"3. Neînceperea sau oprirea jocului datorată nefuncţionării sau funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait, dacă nu s-a remediat defecţiunea în maxim 60 minute".

Arbitrul Istvan Kovacs a decis ca partida dintre echipele Poli Iaşi şi Farul Constanţa, din etapa a V-a a Ligii I, să nu se dispute din cauza problemelor la instalaţia de nocturnă a stadionului "Emil Alexandrescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici