Medalie specială pentru Shin A-Lam, după ce arbitrul a "uitat" de cronometru

Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) va acorda o medalie specială sportivei sud-coreene Shin A-Lam, care a fost învinsă în semifinalele turneului de spadă, după un final dramatic, informează presa internaţională.

2762 afișări
Imaginea articolului Medalie specială pentru Shin A-Lam, după ce arbitrul a "uitat" de cronometru

Medalie specială pentru Shin A-Lam, după ce arbitrul a "uitat" de cronometru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această medalie va fi decernată pentru a recompensa "dorinţa de a câştiga şi pentru faptul că a respectat regulamentul. Evident, noi înţelegem frustrarea resimţită de sportivă", a declarat un purtător de cuvânt al FIE.

"Nu mă face să mă simt mai bine pentru că nu este o medalie olimpică. Nu pot accepta rezultatul, ştiu că a fost o greşeală", a spus Shin A-Lam.

Shin A Lam s-a clasat pe locul patru în proba de spadă de la Jocurile Olimpice, ea luptând în meciul pentru poziţia a treia după o semifinală pierdută dramatic, la finalul căreia a rămas pe planşă plângând o oră. La semifinala cu germanca Britta Heidemann, Shin A Lam a refuzat să accepte decizia oficialilor conform căreia ultima tuşă a adversarei sale a fost valabilă şi scorul final a fost 6-5.

Sud-coreeanca şi antrenorul său au considerat că Heidemann a depăşit secunda care mai rămăsese pe cronometru pentru a marca punctul. Dacă nu i s-ar fi acordat punctul germancei, Shin A Lam ar fi fost învingătoare, deoarece avea prioritate la egalitate. După o oră în care a rămas pe planşă, singură, cu capul între mâini şi plângând din când în când, alături de Shin A Lam a venit un oficial care i-a confirmat înfrângerea. După ce încă un responsabil a venit la ea să discute, Shin A Lam a izbucnit în lacrimi, s-a ridicat şi a plecat. La scurt timp după acest incident, Shin A Lam a jucat meciul pentru medalia de bronz, cu sportiva chineză Sun Hujie, însă a fost învinsă de aceasta cu 15 tuşe la 11.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici