Medicul lui Maradona este „acuzat de neglijenţă”. Poliţia caută probe la casa şi clinica lui Leopoldo Luque

  • Anchetatorii încearcă să stabilească dacă Maradona a fost victima neglijenţei sau a malpraxisului.
  • Familia şi avocaţii săi cer o anchetă asupra morţii fotbalistului în vârstă de 60 de ani, care se refăcea după o operaţie pe creier.
  • Diego Maradona a murit, miercuri, la 60 de ani, de insuficienţă cardiacă. Maradona a fost operat pe creier la 4 noiembrie.
2104 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Maradona este „acuzat de neglijenţă”. Poliţia caută probe la casa şi clinica lui Leopoldo Luque

Medicul lui Maradona este acuzat de „neglijenţă”. Poliţia caută probe la casa şi clinica lui Leopoldo Luque/ FOTO Profimedia: Medicul Leopoldo Luque şi Maradona, 11 noiembrie 2020, cu două săptămâni înainte de moartea forbalistului

Medicul lui Diego Maradona este cercetat în cazul morţii fostului fotbalist argentinian, anchetatorii încercând să stabiliească dacă nu a fost vorba de „omor prin imprudenţă”.
 
Poliţia a făcut duminică percheziţii acasă la Leopoldo Luque, medicul personal al lui Maradona, dar şi la clinica deţinută de acesta, pentru a investiga acţiunile întreprinse de personalul medical. Posturile TV din Buenos Aires au transmis imagini cu poliţişti care intră în clinica lui Luque, scrie Daily Mail. 
 
Percheziţiile au fost puse în aplicare, după ce fiicele lui Maradona, Dalma şi Giannina, au dat declaraţii sâmbătă în care s-au întrebat dacă medicamentele pe care le primea tatăl lor erau adecvate.
 
Mass-media argentiniană relatează că Luque ar putea fi interogat ca „inculpat” - cineva care face obiectul unei anchete oficiale - mai degrabă decât un simplu martor, suspectându-se un posibil malpraxis sau neglijenţă. 

Avocatul lui Maradona, Matias Morla, a solicitat săptămâna trecută o anchetă la nivel înalt cu privire la răspunsul la apelul de urgenţă la moartea fotbalistului.

Morla a spus că prima ambulanţă a ajuns la mai mult de o jumătate de oră la casa închiriată la nord de Buenos Aires, unde fosta vedetă a suferit insuficienţă cardiacă. El a numit întârzierea drept „idioţenie criminală” şi s-a plâns că Maradona nu a primit niciun control medical în cele 12 ore înainte de a muri.
 
Rapoartele iniţiale arată că ultima persoană ca l-a văzut în viaţă pe Diego Maradona este un nepot în vârstă de 24 de ani care stătea cu el la casa din San Andres. 
 
Maradona i-ar fi spus nepotului său în acea dimineaţă „Nu mă simt bine”, înainte de a se întoarce la culcare şi de a muri în somn.
 
Diego Maradona a murit, miercuri, la 60 de ani, de insuficienţă cardiacă. Maradona a fost operat pe creier la 4 noiembrie. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici