Medvedev îl învinge pe Sinner pentru titlul de la Rotterdam

Daniil Medvedev a dat dovadă de multă rezistenţă fizică şi mentală duminică pentru a obţine victoria la ABN AMRO Open, unde al şaselea favorit l-a învins pe italianul Jannik Sinner cu 5-7, 6-2, 6-2 în finala turneului ATP 500 indoor de la Rotterdam.

226 afișări
Imaginea articolului Medvedev îl învinge pe Sinner pentru titlul de la Rotterdam

Medvedev îl învinge pe Sinner pentru titlul de la Rotterdam

Rusul a fost nevoit să revină din urmă, după ce a cedat un set inaugural foarte disputat în Olanda. Campionul de la Montpellier, Sinner, a început agresiv cursa sa pentru al doilea titlu consecutiv în circuitul ATP, dar Medvedev a răspuns cu un serviciu puternic şi o replică bună în defensivă, care i-au adus în cele din urmă titlul şi un neverosimil 60 în istoria întâlnirilor directe.

Medvedev şi-a asigurat astfel al 16-lea titlu la nivel de circuit, dintre care 15 au fost câştigate pe terenuri hard. În urma acestui triumf, obţinut în două ore şi 29 de minute, el va reveni luni în Top 10 al clasamentului ATP, jucătorul de 27 de ani urmând să îi devanseze pe Hubert Hurkacz şi Holger Rune, urcând pe locul 9.

După victoria din semifinală împotriva lui Tallon Griekspoor, Sinner a dezvăluit că intenţionează să conceapă cu echipa sa un plan pentru finala de duminică, care să-l ajute să evite repetarea eşecurilor din trecut împotriva lui Medvedev.

Un plan ce a dat roade în primul set, Sinner impunându-se după ce Medvedev a revenit, câştigând trei game-uri la rând, de la 1-4. Sinner a făcut un break pe final, în al 12-lea game, pentru a obţine un set în care a câştigat 12 din 17 puncte la fileu.

Medvedev nu s-a lăsat afectat, loviturile sale necruţătoare de pe ambele părţi forţându-l pe Sinner să comită câteva erori chiar în debutul setului al doilea, rusul reuşind să egaleze situaţia cu un 6-2 fără replică.

În setul decisiv au urmat alte două break-uri ale lui Medvedev, în timp ce Sinner, care urmărea a opta victorie în decurs de 10 zile, după ce săptămâna trecută, la Montpellier, a cucerit primul său titlu al sezonului, părea să obosească.

Medvedev a reuşit să câştige titlul după ce a transformat cinci din cele 12 mingi de break şi a făcut doar 17 greşeli neforţate faţă de cele 30 ale lui Sinner.

Italianul va urca de luni două poziţii, până pe locul 12 în clasamentul ATP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici