Memoriul Rapidului în cazul derbiului cu Steaua, respins

Comisia de Apel a FRF a respins, miercuri, memoriul prin care FC Rapid a contestat decizia Comisiei de Disciplină de a acorda Stelei victoria la masa verde, scor 3-0, în derbiul din etapa a XXIV-a a Ligii I, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0 pentru giuleşteni din cauza unor incidente.

13 afișări
Imaginea articolului Memoriul Rapidului în cazul derbiului cu Steaua, respins

Imagine din meciul Rapid-Steaua din etapa a XXIV-a a Ligii I, întrerupt în minutul 74 (Imagine: Mediafax Foto)

"Apelul nostru a fost respins, ca nefondat, în baza articolului 154, punctul a, cu drept de recurs în cinci zile. Vom merge mai departe, credem în şansa noastră şi sperăm ca dreptatea să învingă. Pledoaria avocatului nostru cred că a fost una de excepţie, dar din păcate cred că nu a fost bine înţeleasă", a declarat directorul general adjunct al FC Rapid, Grigore Sichitiu.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, în 29 martie, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. De asemenea, clubul Rapid a fost sancţionat cu organizarea a două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise şi cu o penalitate de 53.500 lei. Astfel, echipa giuleşteană a jucat fără spectatori meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a XXVI-a a Ligii I, şi va disputa fără public şi partida cu Poli Iaşi, programată astăzi, în etapa a XXVIII-a.

Centralul Alexandru Deaconu a suspendat meciul Rapid - Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună. Decizia sa a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat pe arbitru că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior. Oficialii rapidişti au cerut Comisiei de Disciplină a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formaţia giuleşteană, în timp ce steliştii au solicitat să câştige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.

Derbiul Rapid - Steaua s-a disputat la 20 martie, în etapa a XXIV-a a Ligii I.

FC Rapid a contestat la Comisia de Apel decizia Comisiei de Disciplină, însă cauza a fost amânată de două ori. Prima oară la 3 aprilie, când Rapid a solicitat amânarea pentru a-şi pregăti apărarea, iar a doua oară marţi, când rapidiştii au recuzat trei dintre membrii comisiei, apreciind că aceştia s-au antepronunţat judecând alte apeluri ale Rapidului în acest caz. Miercuri, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a respins ca nefondată cererea giuleştenilor de recuzare a acestor trei membri: preşedintele Doru Viorel Ursu şi membrii Alexandru Mihai Micu şi Dan Vladimir Hriţuleac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici