Mesajul lui Lucian Bute către lumea boxului: M-am întors!

Pugilistul Lucian Bute a ţinut să transmită un mesaj către lumea boxului, în care îşi anunţă revenirea la o formă de vârf, înaintea partidei pe care o va disputa, sâmbătă, la Bell Center din Montreal, cu italianul Andrea Di Luisa, la categoria semigrea.

1040 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Lucian Bute către lumea boxului: M-am întors!

Lucian Bute (Foto: George Filip / Mediafax Foto)

"Mesajul meu către lumea boxului este simplu: Lucian Bute s-a întors!", a declarat el, într-un interviu acordat pentru Ring TV.

Întrebat care este obiectivul lui şi cu cine va lupta în cazul în care va câştiga întâlnirea cu Di Luisa, Bute a răspuns: "Obiectivul meu este să devin dublu campion mondial şi să am şansa să unific titluri. Nu urmăresc un adversar anume. Acum, ţinta mea este Di Luisa. După ce voi câştiga, aşa cum mă aştept, vreau să întâlnesc orice campion en titre la supermijlocie sau să boxez cu orice şalanger de rang înalt pentru a ajunge în poziţia obligatorie".

Bute spune că se simte foarte bine, că nu mai are probleme de sănătate şi că se aşteaptă să fie într-o formă de zile mari la ora partidei cu Di Lucas. "După lupta cu Pascal, a trebuit să iau câteva decizii grele. A durat ceva şi am făcut schimbările pe care le-am considerat necesare, începând cu despărţiea de antrenorul cu care am lucrat mult timp (n.r. - Stephan Larouche). Am avut o luptă programată pentru 6 decembrie, dar o accidentare la spate suferită la antrenament mi-a făcut imposbilă revenirea la sută la sută, aşa că am renunţat. A fost un incident nefericit şi a trebuit să aştept câteva luni că să mă recuperez. Acum mă simt extraordinar, nu am probleme de sănătate şi mă aştept să fiu într-o formă formidabilă pentru lupta din 15 august", a explicat românul.

El a declarat că s-a pregătit foarte bine pentru acest meci. "De departe, acesta a fost unul dintre cele mai bune stagii de pregătire de care îmi amintesc. M-am antrenat la sala fraţilor Grant, în West Island, la 15 minute de mers cu maşina de la casa mea din Laval. Mă antrenez cu Howard şi Otis Grant. Îi ştiam de mulţi ani, dar nu mai lucrasem cu ei înainte. Am început să lucrăm în mai şi chimia a fost instantanee. Îmi place abordarea lor diferită şi ce aduc nou pregătirii mele. Îmi place de asemenea sala lor şi atmosfera de familie", a menţionat Lucian Bute.

Pugilistul a explicat că a renunţat la colaborarea cu Freddie Roach deoarece ar fi trebuit să se anteneze la Los Angeles, iar el dorea să fie aproape de casă şi de familie, la Montreal: "Freddie este un mare antrenor şi o persoană deosebită. Am avut o experienţă pozitivă lucrând cu el. Îi sunt recunoscător lui şi lui Manny Pacquiao pentru că mi-au permis să mă antrenez cu ei în Filipine. Din nefericire, acolo m-am accidentat şi a trebuit să îmi amân lupta. A fost foarte dezamăgitor pentru mine şi am avut nevoie de câteva luni să-mi revin. Când am fost gata să revin la antrenamente, a trebui să decid cât de confortabil îmi este să merg să mă pregătesc la Los Angeles, chiar înainte ca stagiul meu să înceapă. După ce am luat în considerare toţi aceşti factori, am ajuns la concluzia că am nevoie să mă antrenez aproape de casă şi de familie".

Bute, care revine în ring după 19 luni, pentru a disputa a treia întâlnire în mai mult de trei ani, povesteşte că a fost foarte afectat de înfrângerea suferită în faţa britanicului Carl Froch, în mai 2012, când a pierdut centura IBF. "M-a afectat mai mult decât m-am aşteptat şi asta s-a văzut în cele două lupte pe care le-am avut de la acea înfrângere. Dar trecerea timpului m-a ajutat, iar acum mă simt energic, motivat şi determinat să evoluez aşa cum am făcut-o în perioada în care am fost campion mondial şi chiar mai bine de atât".

Lucian Bute (35 de ani) are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

Di Luisa, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 17 victorii şi două înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a boxat ultima dată în decembrie 2014, când a câştigat titlul EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici