Messi: Maradona este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor

Atacantul argentinian Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume şi autor a 25 de goluri pentru FC Barcelona în acest sezon de Primera Division, a declarat, joi, că selecţionerul Argentinei, Diego Maradona, este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

297 afișări
Imaginea articolului Messi: Maradona este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor

Messi: Maradona este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chiar si după milioane de ani nu îi voi ajunge nici la gleznă. Mi-ar plăcea să mă asemăn un pic cu Maradona, pentru că este cel mai mare jucător din toate timpurile. Nu mă pot compara cu Maradona. Vreau să-mi construiesc propria mea istorie şi să o trăiesc după ce voi reuşi câte ceva", a spus Messi, câştigătorul Balonului de Aur şi al premiului FIFA pentru cel mai bun jucător din 2009, la radio Metro Buenos Aires.

De asemenea, selecţionerul argentinian a precizat, miercuri, la radio Cooperativa, că nu este de acord cu astfel de comparaţii între el şi Messi: "Comparaţiile sunt odioase, dar dacă cineva ar trebui să fie mai bun decât mine, el trebuie să fie argentinian. Dacă Leo Messi este mai bun decât mine, e binevenit. Diego Maradona va fi cel mai fericit om din lume".

Messi a adăugat că dorinţa sa pentru acest an e câştigarea trofeului Cupei Mondiale din Africa de Sud, alături de naţionala Argentinei: "Noi toţi vrem să cunoaştem bucuria de a ridica trofeul Cupei Mondiale. Nu pentru că acest lucru mă va face cel mai mare jucător din lume, ci pentru că nu există nicio altă bucurie comparabilă cu aceasta. Noi nu suntem favoriţi dar am putea produce marea surpriză".

La turneul final al CM-2010 (11 iunie - 11 iulie), selecţionata Argentinei face parte din grupa B alături de reprezentativele Coreei de Sud, Greciei şi Nigeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici