Michael Phelps ar putea reveni în competiţii

Înotătorul Michael Phelps, deţinătorul recordului de medalii olimpice câştigate (22), retras din activitate după JO de la Londra, a fost reinclus în programul antidoping american, ceea ce poate însemna că sportivul se pregăteşte să întoarcă în competiţii, în vederea JO-2016.

64 afișări
Imaginea articolului Michael Phelps ar putea reveni în competiţii

Michael Phelps ar putea reveni în competiţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Phelps, 28 de ani, nu a alimentat zvonurile referitoare la revenirea sa în bazin pentru a pregăti JO de la Rio, dar a acceptat să fie supus la două controlae antidoping în al treilea trimestru al anului 2013, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia americană antidoping (USADA).

Faptul că s-a pus la dispoziţia USADA ar putea însemna o revenire a lui Phelps în competiţii.

Regulamentul Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) prevede ca un sportiv să fie supus unui control antidoping cu cel puţin nouă luni înainte de a participa într-o competiţie organizată sub egida forului.

Michael Phelps se antrenează periodic la Baltimore, pentru a se menţine în formă, potrivit fostului său antrenor Bob Bowman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici