Michael Sam, primul homosexual declarat care a fost recrutat de o echipă din Liga Profesionistă de Fotbal American

Sportivul Michael Sam, în vârstă de 24 de ani, a intrat în istorie devenind, în acest week-end, primul homosexual declarat care a fost recrutat de o echipă din Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL).

173 afișări
Imaginea articolului Michael Sam, primul homosexual declarat care a fost recrutat de o echipă din Liga Profesionistă de Fotbal American

Michael Sam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Americanul de 1,88 metri şi 116 kilograme a plâns atunci când a fost sunat de oficialii echipei St. Louis Rams, după trei zile de aşteptare. După ce a închis telefonul, Sam l-a sărutat şi l-a îmbrăţişat pe prietenul său, în faţa camerelor postului ESPN.

Alături de alţi 255 de tineri jucători de la echipe universitare, Sam ajunge în NFL, care organizează în fiecare an un draft pentru selecţionarea celor mai buni tineri jucători din ţară.

Recrutarea lui Sam era aşteptată atât datorită calităţilor de sportiv ale tânărului, cât şi pentru a se arăta că există deschidere în acest sport foarte popular în SUA.

La începutul sezonului trecut, Michael Sam le-a spus coechipierilor săi şi antrenorilor de la echipa Universităţii Missouri că este homosexual, cerându-le atunci să păstreze secretul. În luna februarie, el a decis să declare public că este homosexual şi şi-a manifestat dorinţa de a juca în NFL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici