Michael Schumacher îl înlocuieşte pe Massa

Germanul Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, îl va înlocui pe Felipe Massa la Ferrari în Marele Premiu al Europei, care va avea loc pe 23 august, pe circuitul de la Valencia, informează Gazzetta dello Sport.

20 afișări
Imaginea articolului Michael Schumacher îl înlocuieşte pe Massa

Michael Schumacher îl înlocuieşte pe Massa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut de echipa de la Maranello: "Echipa Ferrari are intenţia de a-i încredinţa lui Michael Schumacher monopostul lui Felipe Massa, până când pilotul brazilian va putea să concureze din nou. Michael Schumacher şi-a dat acordul şi în următoarele zile va urma un program special de pregătire, la finalul căruia va fi posibil să confirmăm particiarea sa la MP al Europei".

Michael Schumacher, care este consilier la Ferrari de la retragerea sa din activitatea competiţională, va reveni în Formula 1 la 40 de ani. Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 s-a retras din Marele Circ la sfârşitul sezonului 2006, dar, sporadic, a mai condus monoposturile Ferrari.

Felipe Massa a fost lovit în cap, sâmbătă, în calificările de la Hungaroring, de o bucată dintr-un amortizor al unui monopost Brawn GP condus de compatriotul său Rubens Barrichello, care se află pe circuit chiar în faţa maşini pilotate de vicecampionul mondial, ce rula cu mai mult de 250 km/h.

Michael Schumacher: Vreau să ajut echipa Ferrari în aceste momente dificile

Pilotul german Michael Schumacher a declarat, miercuri, pe pagina personală de web, că a decis să accepte propunerea de a-l înlocui pe Felipe Massa, pentru a veni în sprijinul echipei Ferrari în aceste momente dificile, în urma accidentului în care a fost implicat brazilianul.

"Cel mai important este că veştile privind starea lui Felipe sunt pozitive. Îi urez din nou să se facă bine. Este adevărat că, pentru mine, capitolul Formula 1 s-a închis cu mult timp în urmă şi într-o formă totală, dar este, de asemenea, adevărat că, din recunoştinţă şi loialitate pentru echipa Ferrari, nu pot ignora această situaţie nefericită. Iubesc competiţia şi sunt nerăbdător să fac faţă acestei provocări", a precizat Schumacher, potrivit Gazzeta dello Sport.

Fostul pilot german a menţionat că s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo şi cu şeful echipei Stefano Domenicali, ocazie cu care s-a decis că va reveni în Formula 1, pentru a-l înlocui pe Massa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici