Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în sferturile de finală de la Roland Garros

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 33 WTA) a pierdut meciul cu americanca Madison Keys (23 de ani, 13 WTA), scor 1-6, 4-6, şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de tenis Roland Garros.

2230 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în sferturile de finală de la Roland Garros

Roland Garros 2018| Buzărnescu - Keys, azi, de la 12:00. Mihaela le-a luat faţa lui Wozniacki şi Zverev şi joacă pe "Chatrier" cel mai important meci al carierei

LIVE BLOG PE PROSPORT.RO

Ceea ce a început sub titlul de primul turneu de Mare Şlem la care pleacă din postura de favorită (cap de serie 31) a continuat cum nu se poate mai bine pentru fata care scrie cea mai frumoasă poveste din tenisul românesc. Plecată cu prima şansă în meciurile cu Vania King (6-3, 6-3) şi Rebecca Peterson (6-1, 6-2), Mihaela şi-a respectat statutul, apoi a dat calculele peste cap în turul al treilea, când a lăsat-o fără replică (6-3, 7-5) pe Elina Svitolina, a patra jucătoare a lumii. Acum, Buzărnescu e pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale unui Slam, iar misiunea sa se anunţă foarte dificilă, în contiţiile în care va da peste o jucătoare de top 10 care nu a pierdut niciun set în primele trei meciuri jucate.

Mihaela Buzărnescu - Madison Keys. Primul meci direct

În anul şi jumătate petrecut la nivel înalt, Mihaela nu a întâlnit-o niciodată pe a doua cea mai bine clasată jucătoare din Statele Unite ale Americii şi îşi păstrează statutul de surpriză pentru "Madi". La fel ca Svitolina, americanca a declarat înaintea meciului că nu ştie foarte multe despre fata care a apărut de nicăieri şi a ajuns până în optimi, dar că va face tot posibilul pentru a o cunoaşte cât mai bine. Tot posibilul au făcut şi adversarele lui Keys, însă a şaptea jucătoare a lumii a defilat spre optimi. După două victorii "scurte" cu compatrioatele Sachia Vickery (6-3, 6-3) şi Caroline Dolehide (6-4, 6-1), Keys a avut un meci al viitoarelor superstaruri, cu Naomi Osaka, dar l-a tranşat rapid. A fost 6-1, 7-6 pentru americancă, iar victoria i-a adus a doua calificare din carieră în optimile de la Roland Garros, după cea din 2016. Atunci, Keys era trimisă acasă de olandeza Kiki Bertens, în minimum de seturi.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici