Mihaela Buzărnescu are lumea tenisului la picioare. Reacţia presei internaţionale după victoria spectaculoasă de la San Jose

După victoria de la San Jose, sportiva noastră primeşte laude de la cele mai importante publicaţii de sport. Românca nu a avut milă de adversara sa din finală, Maria Sakkari, de care a trecut cu 6-1; 6-0, într-o partidă care a durat puţin peste o oră. Triumful din SUA a uimit presa internaţională care a avut numai cuvinte laudative la adresa ei.

4052 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu are lumea tenisului la picioare. Reacţia presei internaţionale după victoria spectaculoasă de la San Jose

Mihaela Buzărnescu are lumea tenisului la picioare. Reacţia presei internaţionale după victoria spectaculoasă de la San Jose

”Drumul lung al Mihaelei Buzărnescu pentru primul titlu WTA a luat sfârşit! Românca a câştigat turneul de la San Jose”, a titrat FirstPost.com.

”Mihaela nu a avut milă de Maria Sakkari”, Express Sports.

” Mihaela Buzărnescu îşi continuă parcursul incredibil din 2018. În urmă cu 12 luni se afla pe locul 147, dar acum a ajuns la a treia finală a carierei, finală pe care a reuşit să o câştige”, a postat WTA Insider.

”Românca se impune în finală la San Jose şi pătrunde în Top 20 WTA”, au scris americanii de la USA Weekly.

Cotidianul francez L’Equipe a acordat, de asemenea, un material în care vorbeşte de prestaţia româncei din finală, în care nu i-a dat vreo şansă Mariei Sakkari. Totodată, a evidenţiat şi ascensiunea Mihaelei din ultimele sezoane.

Buzărnescu a urcat pe locul 15 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor

România ar putea avea două jucătoare la Turneul Campioanelor de la Singapore. Graţie triumfului de la San Jose, Mihaela Buzărnescu va urca, de luni, pe poziţia 15 a clasamentului WTA pe anul 2018. Astfel, ea are şanse mari să o însoţească pe Simona Halep la competiţia care încheie anul.

Mihaela Buzărnescu şi-a îndeplinit visul şi a cucerit primul trofeu important al carierei. Întreg tenisul mondial este impresionat de ascensiunea româncei, mai ales după reuşita de la San Jose, obţinută la 30 de ani. S-a motivat cum, poate, nu a făcut-o niciodată şi nu a avut milă de adversara din finală, Maria Sakkari (Grecia), căreia i-a lăsat un singur game. Pentru această victorie, Mihaela a mai adăugat 470 de puncte clasamentului din acest an. Peformanţa o va ajuta să urce până pe locul 15 şi intră în rândul favoritelor pentru calificarea la Singapore, unde merg cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului.

Astfel, dacă Mihaela va continua seria rezultatelor bune va putea scrie istorie pentru tenisul românesc. Cum Simona Halep este ca şi calificată la Singapore, există mari şanse ca ţara noastră să aibă două reprezentante în turneul finalului de sezon.

Într-o declaraţie acordată la competiţia de luna trecută de la Bucureşti, Mihaela era încrezătoare că se poate califica la Turneul Campioanelor, dar era conştientă că adversarele au avantaj: ”Mi-aş dori să mă calific la Turneul Campioanelor, ar fi extraordinar pentru mine, dar sunt conştientă că va fi foarte dificil. Sunt multe sportive bune, cu mult mai multă experienţă în competiţiile mari”.

După victoria românească de la San Jose, Simona Halep a postat un mesaj de felicitare pentru colega ei de Fed Cup: ”Mă bucur pentru tine, Miki! Bine ai venit în Top 20”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici