Mihaela Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina: Sunt foarte fericită cu jocul meu / Va fi super-duel şi în semifinale la Birmingham

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 30 WTA) a câştigat, vineri, scor 2-0 la seturi, meciul jucat împotriva ucrainencei Elina Svitolina (25 de ani, 5 WTA), la turneul de la Birgmingham (Marea Britanie).

3464 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina: Sunt foarte fericită cu jocul meu / Va fi super-duel şi în semifinale la Birmingham

Mihaela Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina. Super-duel şi în semifinale la Birmingham

Buzărnescu a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Svitolina, după o oră şi 13 minute de joc. E a doua victoria obţinută de româncă împotriva ucrainencei în decurs de o lună, după triumful de la Roland Garros. Atunci, Buzărnescu a câştigat cu 6-3, 7-5.

În turul următor, în semifinale, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova (28 de ani, 8 WTA).

Pentru calificarea în penultimul act al turneului de la Birmingham, dotat cu premii în valoare totală de 936.128 de dolari, românca va încasa un cec în valoare de 46.345 de dolari şi 185 de puncte în ierarhia mondială.

Reacţia lui Buzărnescu după victoria cu Svitolina: Sunt foarte fericită cu jocul meu

Românca va juca, pentru prima dată, în semifinalele unui turneu WTA de categorie Premier, pe suprafaţa pe care a avut foarte puţine şanse de a evolua în carieră, după un 6-3, 6-2 net cu Elina Svitolina.

"Sunt foarte fericită cu jocul meu de astăzi. Chiar am reuşit să mă concentrez şi să joc bine. Am jucat atât de puţin pe iarbă în cariera mea, este bine, cu adevărat. Nu m-am gândit niciodată... dar poate că este un plus pentru mine faptul că am acest dar (n.r. - de a fi jucătoare de mâna stângă). În ţara mea se obişnuieşte ca dacă eşti stângace să te oblige să scrii cu mâna dreaptă, să joci cu mâna dreaptă. Tatăl meu nu i-a lăsat pe antrenori să facă asta. Şi sunt mulţumită acum!", a mărturisit Mihaela Buzărnescu în timpul obişnuitului interviu de pe teren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici