Mihai Leu şi Neculai Onţanu au fost aleşi membri în Biroul Fedeal al federaţiei de nataţie

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, au fost aleşi, vineri, în Biroul Federal al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

122 afișări
Imaginea articolului Mihai Leu şi Neculai Onţanu au fost aleşi membri în Biroul Fedeal al federaţiei de nataţie

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Alături de Leu şi Onţanu au mai fost aleşi Carmen Bunaciu şi Ioan Bădescu la înot, Florin Avasiloaie la sărituri şi Constantin Călina la pentatlon modern.

"Înotul este primul sport pe care l-am practicat în viaţa mea. Când Camelia mi-a propus să fac parte din echipa ei, mi-a spus că am experienţă în sport şi că o pot ajuta. Nu am să ştiu niciodată să-i explic unui înotător cum să înoate sau ce să facă în apă, dar cred că pentru dezvoltarea sportului sunt anumite lucruri de care trebuie ţinut cont în orice ramură sportivă. Mă simt puţin ciudat, pentru că locul meu este la box. Camelia m-a convins, pentru că este o persoană care îţi inspiră foarte multă încredere. A contat foarte mult că avem un bazin în Hunedoara. De ani de zile se organizează şi campionatele naţionale şi încerc ca prin prezenţa mea aici să ajut mai mult", a declarat noul membru al Biroului Federal, Mihai Leu.

Camelia Potec, campioană olimpică în 2004, la Atena, în proba de 200 de metri liber, a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat.

Potec a fost votată în unanimitate de cei 83 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală de la Hotelul Intercontinental din Capitală.

Camelia Potec îi succede în funcţie lui Viorel Păunescu, care va fi preşedinte de onoare al forului.

Potec, în vârstă de 31 de ani, are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 - 200 m liber; 2009 - 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici