Mihai Stoica: Stadionul Giuleşti ar trebui închis definitiv

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, luni, că Stadionul "Giuleşti - Valentin Stănescu" ar trebui închis definitiv din cauza incidentelor provocate de către fanii echipei Rapid.

179 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Stadionul Giuleşti ar trebui închis definitiv

Mihai Stoica (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Totodată, Mihai Stoica consideră drept o diversiune comunicatul FC Rapid în care conducerea grupării giuleştene susţine că el este "marele vinovat" al incidentelor care au avut loc la meciul direct de duminică.

"Este o diversiune menită să acopere mizeria pe care au făcut-o, pentru că ce se întâmplă pe stadionul acela este inacceptabil. Normal ar trebui închis definitiv. De ce până când s-a dat gol, nu s-a întâmplat nimic? Tribuna zero, care se presupune că e populată de oameni de o altă ţinută, ar trebui să fie tot timpul goală", a spus Stoica, la Digi Sport.

Oficialul FC Steaua a precizat că în mod normal partida nu trebuia să continue în urma incidentelor din minutul 83. "Chiricheş a fost lovit în cap şi în mod normal nu trebuia să continuăm partida, dar am spus că dacă Chiricheş poate să joace în continuare, am zis să respectăm competiţia şi să jucăm până la sfârşit pentru că acea atmosferă nu era una în care puteai să joci. Ca fotbalist ţi-e frică să joci în Giuleşti, pentru că pe alte stadioane nu întâlneşti astfel de atmosferă. Numai în Giuleşti, în ultima vreme, se aruncă cu scaune pe teren", a subliniat Stoica.

Echipele Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe suprafaţa de joc, în jumătatea echipei de teren a echipei oaspete, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Cu toate acestea, şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, din galeria formaţiei Rapid s-a aruncat o sticlă în teren. Ulterior, fundaşul Vlad Chiricheş a căzut lovit de un obiect. De asemenea, în direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat din tribuna zero inclusiv cu un scaun.

Pe teren s-a creat un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe, iar centralul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului. Steliştii şi Mihai Stoica au încercat să ducă o parte dintre obiectele aruncate de suporteri către observatorul LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare, dar jucătorii rapidişti au preferat să rămână în mijlocul terenului. După aproximativ cinci minute, jucătorii stelişti şi brigada de arbitri au revenit pe teren, iar meciul s-a reluat de la minutul 83.

Conducerea clubului Rapid susţine într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, că managerul FC Steaua, Mihai Stoica, este "marele vinovat" al incidentelor care au avut loc la meciul direct de duminică şi, în consecinţă, el trebuie sancţionat de Comisia de Disciplină a LPF.

"Totul a fost corect până la momentul în care s-a arătat ce rezultate poate să producă atitudinea iresponsabilă a unui conducător de club care nu gândeşte – ne referim la Mihai Stoica, managerul Stelei. Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Managerul cu pricina i-a incitat şi i-a provocat de la început pe suporterii Rapidului. În final s-a ajuns acolo unde oficialii Stelei şi-au dorit să ajungă şi acolo unde ei se simt cel mai bine: la injurii, la violenţă, la denaturarea şi la întreruperea jocului. La scandal. La ceea ce managerul Stelei ştie să facă cel mai bine: să distrugă lucrurile şi situaţiile care decurg normal. Pentru că el este invers, adică a–normal. În opinia noastră marele vinovat pentru incidentele de la meci nu este publicul spectator care a căzut într-o capcană, ci acela / aceia care incită permanent la ură şi agresivitate. El / ei sunt cei care trebuie sancţionaţi", afirmă oficialii rapidişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici