Mike Tyson, Julio Cesar Chavez şi Sylvester Stallone, în Hall of Fame

Fostul pugilist american Mike Tyson, mexicanul Julio Cesar Chavez, dar şi actorul Sylvester Stallone au fost incluşi în Pantheonul gloriei boxului (Hall of Fame), duminică, la Canastota.

147 afișări
Imaginea articolului Mike Tyson, Julio Cesar Chavez şi Sylvester Stallone, în Hall of Fame

Mike Tyson, Julio Cesar Chavez şi Sylvester Stallone, în Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tyson, foarte emoţionat, a avut probleme în a-şi încheia discursul, în ciuda încurajărilor publicului. "Nici nu pot încheia. Mulţumesc. Mulţumesc", a declarat el. Anterior, el a adus un omagiu antrenorului Cus d'Amato, decedat în 1985, care l-a descoperit.

"Iron Mike", în vârstă de 44 de ani, a marcat istoria boxului, devenind, în 1986, la 20 de ani, cel mai tânăr campion mondial la categoria grea, categorie pe care o va domina în perioada 1987 - 1990. În 11 februarie 1990, James "Buster" Douglas a pus capăt "domniei" lui Tyson, după 50 de victorii, 44 prin KO, şi şase înfrângeri.

Julio Cesar Chavez, în vârstă de 48 de ani, a fost campion la categoria pană, uşoară şi semimijlocie. Mexicanul a fost neînvins în 90 de meciuri, înainte de a pierde în faţa lui Frankie Randall, în 1994.

Sylvester Stallone l-a interpretat pe boxerul Rocky Balboa de şase ori în cinema, în perioada 1976 - 2006. Primul film al seriei, scris de Stallone şi regizat de John G. Avildsen, a câştigat trei premii Oscar pentru cel mai bun film, în 1976.

"International Boxing Hall of Fame and Museum" a fost inaugurat în 1982. Un boxer profesionist trebuie să aştepte minim cinci ani după retragere pentru a putea fi inclus în Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici