Minaur Baia Mare a câştigat cu emoţii împotriva norvegiencelor de la Storhamar HE, în EHF

Echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare a debutat, sâmbătă, cu emoţii, în EHF European League, cu o victorie în faţa norvegiencelor de la Storhamar HE, cu scorul de 33-29 (14-13).

467 afișări
Imaginea articolului Minaur Baia Mare a câştigat cu emoţii împotriva norvegiencelor de la Storhamar HE, în EHF

Sursa foto: Mediafaxfoto

Înainte de acest meci, mai multe articole din presa internaţională, inclusiv o analiză publicată de site-ul oficial al Federaţiei Europene de Handbal dădeau pe Minaur Baia Mare ca principală candidată la câştigarea competiţiei, băimărencele evoluând în grupa C, alături de Astrahanocka Astrahan (Rusia), Storhamar (Norvegia) şi Thuringer HC (Germania).

Partida de sâmbătă, disputată la Baia Mare, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, fără spectatori, a fost dominată în primele 20 de minute de gazde care, după ce s-au desprins la 1-4 în minutul 7, au menţinut o distanţă permanentă de 2-3 goluri.

Băimărencele au greşit de mai multe ori decât norvegiencele, mai ales în faza de atac.

Portarul Stine Liden a avut o evoluţie de excepţie, având mai multe intervenţii remarcabile cu care şi-a menţinut echipa în avantaj.

De partea gazdelor, Idehn şi Enache au avut împreună doar o singură intervenţie în prima repriză.

La 8-11, Costică Buceschi a cerut time out şi de aici soarta reprizei s-a întors radical.

Minaur a marcat de 4 ori la rând şi a trecut în avantaj, 12-11, repriza încheindu-se cu 14-13.

Norvegiencele au început mult mai bine repriza secundă şi după doar 7 minute conduceau cu 5 goluri (16-21, min. 37), avantaj menţinut până la 18-23.

A urmat o cursă de recuperare, Minaur ratând de mai multe ori ocazia de a se apropia decisiv, Stine Liden fiind din nou omul numărul unu al oaspeţilor, alături de Nestaker, care a marcat în total 9 goluri.

Ultima dată când Storhamar a avut un avantaj confortabil a fost la scorul de 24-27 (min. 51), după care norvegiencele au căzut fizic şi valoarea superioară a lotului băimărencelor şi-a spus cuvântul.

Minaur a egalat, 28-28, în minutul 54, prin Andreea Popa după care s-a desprins
decisiv.

Antrenorul oaspetelor a decis să atace cu 7 jucătoare în ultimele minute de joc. Minaur s-a apărat foarte bine, a recuperat mingea în defensivă şi a izbutit să marcheze 3 goluri de la distanţă, în poarta lăsată goală de Storhamar.

Ultima reuşită i-a aparţinut portarului Filippa Idehn, care a închis tabela la 33-29.

Pentru Minaur cele mai multe goluri au fost marcate de Jovana Kovacevic (9), Andreea Popa (8) şi Cristina Laslo (7).

Al doilea meci al grupei C, dintre Thuringher şi Astrahanocka, se joacă duminică, de la ora 15.00.

Pentru Minaur Baia Mare urmează derby-ul Ligii Florilor cu CSM Bucureşti, miercuri 13 ianurie, iar apoi deplasarea în Rusia pentru partida cu Astrahanocka, pe 24 ianuarie.

Dunărea Brăila, cealaltă echipă participantă în EHF European League intră în competiţie duminică, pe teren propriu, în compania echipei franceze Fleury Loiret.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
minaur,
handbal,
ehf

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici