Mingea cu care s-a jucat meciul în care Maradona a folosit "Mâna lui Dumnezeu", scoasă la licitaţie

Mingea de fotbal cu care s-a jucat meciul de la mondialul din Mexic, în care Diego Maradona a marcat, în urmă cu 36 de ani, un gol cu mâna, care a rămas în istorie cu denumirea „Mâna Lui Dumnezeu”, a fost scoasă la licitaţie şi se aşteaptă să se vândă pentru cel puţin 2,8 milioane de dolari.

499 afișări
Imaginea articolului Mingea cu care s-a jucat meciul în care Maradona a folosit "Mâna lui Dumnezeu", scoasă la licitaţie

Mingea în cauză provine din sfertul de finală al Cupei Mondiale din 1986 dintre Argentina şi Anglia, în care Maradona a marcat un gol după şase minute din a doua repriză, trimiţând mingea în plasă cu un pumn peste portarul englez Peter Shilton, un gol despre care a declarat ulterior că a fost ajutat să-l marcheze de "mâna lui Dumnezeu".

Licitaţia va fi condusă de casa de licitaţii Graham Budd şi va avea loc pe 16 noiembrie, iar ofertanţii se pot înregistra şi licita online începând cu 28 octombrie, relatează Reuters.

Tricoul purtat de Maradona în acelaşi meci a fost vândut pentru 7,14 milioane de lire sterline la începutul acestui an.

Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume, a murit în noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici