Minimum doi jucători români în echipele de volei, din sezonul viitor

Echipele de volei feminine şi masculine din prima ligă vor fi obligate, din sezonul viitor, să aibă pe teren minimum doi jucători români, conform unei decizii a Adunării Generale a Federaţiei Române de Volei, care a avut loc miercuri.

24 afișări
Imaginea articolului Minimum doi jucători români în echipele de volei, din sezonul viitor

Minimum doi jucători români în echipele de volei, din sezonul viitor (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

În şedinţa Adunării Generale s-a mai luat o decizie importantă, care va intra în vigoare tot din sezonul 2010-2011. Sistemul de punctaj al meciurilor a fost adaptat la cel folosit de mai multe naţiuni europene. Astfel, o victorie obţinută cu scorul de 3-0 şi 3-1 va aduce echipei învingătoare trei puncte în clasament, nu două ca până acum, şi niciunul celei învinse. Dacă o echipă va învinge cu 3-2, va primi două puncte în clasament, iar învinsa unul.

Tot în cadrul Adunării Generale s-a propus reducerea numărului de echipe din prima divizie, atât la feminin, cât şi la masculin, de la 12 câte sunt în prezent, la 10. O decizie finală va fi luată în acest caz de Consiliul Director al Federaţiei Române Volei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici