Ministrul medaliat se retrage. Eduard Novak: „Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu ştiu încă"

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunţat joi că se retrage pentru o perioadă din activitatea competiţională.

431 afișări
Imaginea articolului Ministrul medaliat se retrage. Eduard Novak: „Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu ştiu încă"

Ministrul medaliat se retrage. Eduard Novak: „Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu ştiu încă"

„Cel mai important lucru este să mă concentrez pe Strategia Naţională pentru Sport, aşa că, după 15 ani de patinaj viteză şi 23 de ani de ciclism, am decis să mă opresc pentru o perioadă din activitatea competiţională. 2022 poate fi un an crucial, iar prioritatea mea absolută este acest proiect, care are nevoie de toată atenţia şi implicarea”, a scris pe facebook Eduard Novak.

Acesta spune că decizia nu este uşoară.

„Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu ştiu încă. O iau aşa, pas cu pas, poate durerea deciziei va fi mai uşoară. Nu-mi pot încă imagina viaţa fără competiţii, fără antrenamente. Aceasta a fost existenţa mea atâţia ani şi nu cred că există ceva care să poată compensa împlinirea pe care am simţit-o. Unele dintre cele mai frumoase şi mai grele momente din viaţa mea au fost legate de sportul de performanţă. Cu siguranţă, aş fi putut să fac multe lucruri mult mai bine, dar important este că am atins tot ce mi-am dorit. Am rămas alături de sport 100% şi ca preşedinte de federaţie, şi acum, ca ministru, şi cred că aceasta trebuie să fie calea normală de a reda viitorilor sportivi experienţa şi cunoştinţele pe care le-am acumulat. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, începând de la prima antrenoare, toţi antrenorii care au urmat, familie, sponsori etc”, a mai anunţat Novak.

Eduard Novak a devenit primul ministru participant la Jocurile Paralimpice în calitate de sportiv. El a obţinut în acest an medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici