Ministrul rus al Sporturilor: Sportivii homosexuali pot veni la Jocurile Olimpice, dar trebuie să respecte legislaţia rusă

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat că sportivii care au "o orientare sexuală netradiţională" pot să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, dar trebuie să respecte legislaţia rusă, care interzice propaganda homosexualităţii.

218 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Sporturilor: Sportivii homosexuali pot veni la Jocurile Olimpice, dar trebuie să respecte legislaţia rusă

Ministrul rus al Sporturilor: Sportivii homosexuali pot veni la Jocurile Olimpice, dar trebuie să respecte legislaţia rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nimeni nu le interzice sportivilor care au o orientare sexuală netradiţională să vină la Soci, dar dacă ei ies în stradă pentru a face propagandă, atunci vor trebui să răspundă în faţa legii", a declarat Mutko pentru agenţia R-Sport.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, în iunie, o lege controversată, conform căreia este pedepsit orice act de "propagandă homosexuală" în faţa minorilor. Legea a fost denunţată drept discriminatorie de către apărătorii drepturilor omului.

Conform acestei legi, o persoană fizică riscă să fie amendată cu 4.000 până la 5.000 de ruble (100-125 de euro) pentru o astfel de propagandă, o persoană ce reprezintă o autoritate publică poate fi amendată cu 40.000 până la 50.000 de ruble (1.000 - 1.250 de euro) şi o persoană juridică riscă amenzi de la 800.000 la un milion de ruble (19.000 - 23.500 de euro). Străinii care fac o astfel de propagandă pot fi amendaţi cu până la 100.000 de ruble (2.300 de euro). De asemenea, ei pot şi reţinuţi 15 zile şi expulzaţi.

"Un sportiv care vine dintr-o altă ţară trebuie să respecte legile Rusiei. Veniţi la Soci, dar nu îi implicaţi pe tineri şi nu faceţi propagandă", a afirmat Vitali Mutko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici