Ministrul Tineretului, Ionuţ Stroe, vrea centralizarea în format electronic a sportivilor de performanţă şi a competiţiilor

Ionuţ Stroe a afirmat, marţi, la preluarea mandatului său de ministru al Tineretului, că susţine digitalizarea numărului de sportivi activi legitimaţi şi a competiţiilor sportive. El a adăugat că finanţarea sportivilor şi premierea acestora vor fi transparente, pe site-ul Ministerului.

288 afișări
Imaginea articolului Ministrul Tineretului, Ionuţ Stroe, vrea centralizarea în format electronic a sportivilor de performanţă şi a competiţiilor

Ministrul Tineretului, Ionuţ Stroe, vrea centralizarea în format electronic a sportivilor de performanţă şi a competiţiilor

„Digitalizare. Nu există în momentul de faţă, din păcate, la nivelul acestui Minister, o situaţie digitalizată în legătură cu numărul de sportivi activi legitimaţi, cu competiţiile existente, cu nevoile. Lucrul acesta trebuie rezolvat rapid pentru a ne putea planifica activitatea şi pentru a ştii în timp real care sunt datele statistice, situaţiile, nevoile sportului românesc. Nu în ultimul rând, transparenţă totală în împărţirea banilor. Am văzut discuţii, există chiar intrigi, după cum se finanţează sau se premiază sportul în România. Vă asigur că totul va fi public, transparent, afişat pe site-ul instituţiei”, a spus Ionuţ Stroe, la preluarea mandatului său de ministru al Tineretului şi Sportului.

O altă temă abordată de noul ministru vizează migraţia tinerilor.

„Tinerii din această ţară pleacă, fenomenul migraţiei tinerilor din România ne afectează. Ritmul acesta accelerat, în ultimii cinci ani de zile am ajuns să avem plecaţi o treime din populaţia tânără. Acest lucru ar trebui să fie punctul de început în discuţiile viitoare privind politicile de tineret. Mi-aş dori să introduc această temă, migraţia populaţiei tinerilor din România pe agenda Guvernului”, a adăugat Stroe.

Totodată, ministrul Tineretului susţine eliminarea prevederilor OUG 114/2018 şi o comunicare permanentă între Minister şi federaţii sau ONG-uri.

„Este necesar să avem un plan multianual, acumulările se fac în timp, pregătirea sportivilor necesită ani de zile şi cred că aş putea avea aşa ceva. În zona finanţării mi-aş dori să eliminăm prevederile toxice ale OUG 114. Înainte să existe această ordonanţă, sportul românesc îşi găsea finanţare în acele taxe de viciu. O altă zonă cheie este dialogul permanent, atât cu federaţiile, cât şi cu ONG-urile şi tinerii. Îmi doresc ca aceste forme de asociere să fie parte a deciziei centrale, îi doresc alături, vom acţiona împreună. Descentralizarea este încă o zonă de interes pentru mine. Este un domeniu care ţine atât de tineret, cât şi de sport. Îmi doresc eliminată filozofia centralistă în care Ministerul Tineretului şi Sportului este proprietar, decident, jucător. Sportul de masă este un domeniu extrem de important. Trebuie să îi facem pe toţi în această ţară să conştientizeze că sportul face parte din viaţa socială a tinerilor în România. De această activitate depinde educaţia lui, formarea lui ca viitor adult şi sănătatea lui. Lucrurile astea trebuie să le definim. Este o urgenţă şi o prioritate”, a subliniat Ionuţ Stroe.

La preluarea mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului de către Ionuţ Stroe au participat premierul Ludovic Orban, dar şi vicepremierul Raluca Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici