Mircea Lucescu: E o victorie mare şi un rezultat deosebit

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, joi seară, după victoria, cu scorul de 2-1, din meciul cu Dinamo Kiev, că formaţia sa a reuşit un rezultat deosebit, "un lucru de istorie", deoarece va juca finala Cupei UEFA la Istanbul, în faţa a 70.000 de spectatori.

18 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: E o victorie mare şi un rezultat deosebit

Mircea Lucescu: E o victorie mare şi un rezultat deosebit

"Este o victorie mare şi un rezultat deosebit, Şahtior să ajungă în finala Cupei UEFA, la Istanbul, să joace în faţa a 70.000 de spectatori e un lucru mare. E un lucru de istorie. A fost un meci dificil şi pentru asta trebuie să felicit echipa Dinamo Kiev, care a făcut o partidă foarte bună. Jocul a fost la nivelul cel mai înalt, a fost un joc într-adevăr de semifinală de cupă europeană, spectaculos, dar şi îndârjit, foarte agresiv jucat", a spus Lucescu, la conferinţa de presă de la finalul partidei cu Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a calificat drept un lucru extraordinar faptul că Dinamo Kiev şi Şahtior sunt adversare redutabile atât în campionatul Ucrainei cât şi în Cupa UEFA.

"Este doar a doua confruntare din cele patru pe care le avem cu Dinamo Kiev. E un lucru extraordinar că într-un campionat sunt două echipe care îşi dispută întâietatea cu ardoarea cu care o facem noi. Asta îmi aduce aminte de perioada când Dinamo şi Steaua jucau meciuri de o rivalitate extraordinară, iar ambele echipe jucau an de an finală sau semifinală de cupă. Sperăm că situaţia de acum se va prelungi şi anii care urmează şi există motive să credem asta, pentru că ambele echipe sunt tinere", a explicat Lucescu.

Tehnicianul a precizat că performanţele din acest sezon ale echipei sale nu vor avea nicio valoare dacă Şahtior nu va juca în Liga Campionilor.

"N-ar avea nicio valoare performanţa noastră dacă nu ne ducem anul viitor în Champions League. De aceea obiectivul meu principal rămâne calificarea în LC, al doilea finala aceasta de la Istanbul, iar al treilea Cupa Ucrainei", a spus Lucescu.

Echipa ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat în finala Cupei UEFA, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Dinamo Kiev, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici