Mircea Lucescu îi compară pe marii sportivi români cu nişte samurai: Există speranţă, avem talente

Cei mai valoroşi sportivi ai României în anul 2018 au fost premiaţi joi seară, la cea de a patra ediţie a Galei Trofeelor Alexandrion. Evenimentul s-a desfăşurat la Hotelul Radisson Blu din Capitală şi a reunit crema sportului românesc.

119 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu îi compară pe marii sportivi români cu nişte samurai: Există speranţă, avem talente

Mircea Lucescu îi compară pe marii sportivi români cu nişte samurai: Există speranţă, avem talente

Au fost 11 sportivi de top premiaţi, dar organizatorul – Fundaţia Alexandrion – a oferit şi câteva premii speciale. Între acestea, şi unul de ”excelenţă pentru întreaga activitate”, acordat lui Mircea Lucescu. În afara Simonei Halep, toţi cei premiaţi au fost prezenţi.

Împresionat de atmosferă, Mircea Lucescu a ţinut un discurs aplaudat de întreaga asistenţă: ”Sunt impresionat de tot ce s-a întâmplat în această seară. Am fost impresionat de calitatea sportivilor noştri de mare performanţă şi văzându-i pe aceştia pe scenă mi-am adus aminte cum se pregăteau samuraii înainte de a pleca la luptă. Se antrenau până când abilitatea intra intra în fibrele lor musculare. Apoi se antrenau mai mult, până când abilitatea făcea parte din reflexele lor. Se antrebau şi mai mult, până când abilitatea ajungea în mintea lor, după care lăsau abilitatea să intre în spiritul lor. Abia apoi plecau la luptă şi, evident, câştigau. Aşa sunt şi sportivii noştri din această seară. Am fost impresionat de calitatea lor mentală de a câştiga concursuri. Ei duc o luptă cu ei înşişi, iar ca să fii campion este lucrul cel mai greu din lume. Iar ei reuşesc acest lucru. Pentru asta, îi felicit! Acum în vine în minte o strofă. Înfrânt nu eşti atunci când sângeri / Nici ochii când în lacrimi ţi-s / Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis. Avem sportivi valoroşi. Există speranţă extraordinară, pentru că avem sportivi talentaţi. Şi la fotbal, era normal să vină o generaţie de valoare după o pauză de atâţia ani”.

Cîştigătorii celei de-a patra gale a Trofeelor Alexandrion sunt:

Simona Halep (tenis: numărul 1 mondial, a câştigat Roland Garros)

Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc (canotaj: campioane mondiale dublu vâsle cat. uşoară)

Ana Maria Brânză (scrimă: vicecampioană mondială)

Nicolae Onică (haltere: bronz CM, campion european)

Loredana Toma (haltere: vicecampioană mondială, campioană europeană)

Mirel Rădoi (antrenor - calificare România U21)

Ianis Hagi (Viitorul - cel mai bun tanar fotbalist roman din Liga I)

Robert Glinţă (nataţie-medalie argint Campionatul European)

Ovidiu Ionescu (tenis de masa-medalie argint Campionatul European)

Mihai Mihut (lupte-medalie de aur Campionatul European)

Premii speciale

Claudiu Bortuneanu (cel mai bun tanar fotbalist roman din liga 2)

Muscalu Nicoleta Angelica şi Pavel Antonia Mihaela (sărituri in apa-medalia de bronz la platformă-sincron, în cadrul Campionatelor Mondiale)

Arian Notreţu (sportiv paralimpic – campion la nataţie)

Marius Iovi (sportiv Invictus – militar rănit în Irak)

Mircea Lucescu (Trofeu de excelenţă în sport pentru întreaga carieră)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici