Mircea Lucescu: Toată lumea încearcă să îmi ia locul, să apară în centrul atenţiei

Mircea Lucescu (73 de ani), unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria fotbalului românesc, a acordat un interviu în care s-a autoproclamat "masculul Alpha" şi a discutat despre cei care îl atacă.

226 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Toată lumea încearcă să îmi ia locul, să apară în centrul atenţiei

Mircea Lucescu: Toată lumea încearcă să îmi ia locul, să apară în centrul atenţiei

"Il Luce" spune că toată lumea încearcă să-l dea la o parte şi că, dacă criticii săi şi-ar fi ales altă ţintă, nu i-ar fi ascultat nimeni. Lucescu a vorbit despre declaraţiile pe care Mircea Rednic le-a făcut la adresa sa. "E normal, este viaţa! Ei nu puteau decât să atace masculul Alpha. Dacă se luau de altul care nu însemna nimic, nu-i asculta nimeni! Dar eu sunt masculul Alpha în fotbalul românesc! Toată lumea încearcă să mă dea la o parte, să apară în centrul atenţiei, aşa e viaţa. Lupta pentru supravieţuire", a spus Mircea Lucescu, într-un interviu pentru Fanatik.

Apoi, "Il Luce" a scos la iveală mai multe detalii din trecut, care-l implică şi pe Rednic: "Rednic spune „Păi eu am fost cel mai bun la Campionatul Mondial U20 din Australia, în 1981”. El era doar de doi ani cu mine şi eu am semnat pentru el, fiindcă nu aveau voie să ia decât doi jucători de la o echipă, ca să nu se întrerupă campionatul. Eu am dat patru de la Hunedoara şi m-a dus Alecsandrescu la Federaţie să dau declaraţie că nu cer nicio amânare a vreunei etape de campionat. Erau Gabor, Andone, Rednic şi portarul Alexa. Patru am dat... Şi am dat declaraţie special pentru Rednic, că primii doi aleşi erau Gabor şi Andone. Şi el spunea că era deja mai bun decât toţi ceilalţi, ori el a debutat cu mine la 17 ani, la Alba Iulia. Sunt nişte lucruri atât de puerile... Nici măcar n-are memoria mea ca să-şi aducă aminte exact de toate lucrurile, de aceea nu cer recunoştinţă la niciunul dintre ei, n-am cerut niciodată. Cine mi-o acordă, sunt mulţumit!", a mai spus Lucescu.

Mircea Rednic a declarat, recent, despre Lucescu: "Va spun: nea Mircea n-a ajutat niciodata pe nimeni! Cine a jucat a meritat, a avut calitati. Asta nu înseamna ca nu trebuie sa-i fim recunoscatori. Totusi, sa fie clar, nu eram schiopi! Nu ne-a luat fara sa avem ABC-ul fotbalului, cum sunt multi care au ajuns la Dinamo în perioada recenta. Si noi am jucat pentru el! Si a avut doua situatii în care putea sa ne ajute si pe mine, si pe prietenii mei de la Hunedoara, si nu ne-a ajutat în '90! Da, cu transferuri în Italia. El era preocupat de cei tineri de la Dinamo, ceilalti ne-am gasit singuri echipe", a declarat antrenorul lui Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici