Mircea Rădulescu propune modificarea regulamentului antrenorilor

Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că a propus Comitetului Executiv o modificare a regulamentului antrenorilor, prin care un tehnician să nu mai poată ocupa o altă funcţie în cadrul vreunui club din aceeaşi ligă într-un sezon.

27 afișări
Imaginea articolului Mircea Rădulescu propune modificarea regulamentului antrenorilor

Mircea Rădulescu propune modificarea regulamentului antrenorilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Sunt supărat pentru ceea ce s-a întâmplat cu antrenorii în sezonul care tocmai s-a încheiat. Din acest motiv, am propus Comitetului Executiv o variantă îmbunătăţită a unui text din regulament, care a funcţionat însă doar o parte din sezonul trecut. Spre deosebire de articolul din ediţia trecută, când un antrenor nu putea semna un al doilea contract la acelaş nivel în decursul unei ediţii de campionat, acum am făcut o completare: antrenorul nu va mai putea ocupa nicio altă funcţie în cadrul altui club şi nici nu va avea acces pe banca tehnică a vreunei echipe", a spus Rădulescu.

Mircea Rădulescu a precizat că noua prevedere regulamentară nu va ţine cont dacă antrenorul a fost demis sau a demisionat. "În textul pe care l-am propus, am lămurit şi discuţiile care s-au ivit în timpul sezonului trecut, astfel că regula, dacă va fi adoptată, se va aplica indiferent de nuanţă, adică nu va ţine cont dacă antrenorul este demis sau demisionar. Totodată, am mai propus ca un antrenor, indiferent dacă a fost demis sau a demisionat, să nu se poată întoarce", a menţionat oficialul Ferderaţiei Române de Fotbal.

Iniţiativa lui Mircea Rădulescu va fi discutată în şedinţa de luni a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

La jumătatea lunii decembrie a anului 2007, Mircea Rădulescu a propus ca un tehnician să nu poată antrena mai mult de o echipă din acelaşi eşalon pe parcursul unui sezon competiţional, pentru a oferi stabilitate la nivelul conducerii tehnice. Propunerea directorului Şolii de Antrenori a fost aprobată de Comitetul Executiv, însă a funcţionat doar în turul campionatului 2008-2009, prevederea fiind anulată după discuţiile iscate în cazul lui Duşan Uhrin jr. Tehnicianul a fost demis, la finalul turului, de patronul clubului FC Timişoara, Marian Iancu, şi apoi cehul a semnat cu CFR Cluj. Pentru a evita prevederile regulamentului antrenorului, conducerea clubului CFR Cluj l-a numit pe Uhrin în funcţia de consilier sportiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici