Mircea Sandu: Nu avem arbitri de mare valoare

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că România nu are arbitri de mare valoare deocamdată, însă acest lucru este posibil dacă se va continua promovarea arbitrajului.

14 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Nu avem arbitri de mare valoare

Mircea Sandu: Nu avem arbitri de mare valoare (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Mircea Sandu consideră că, în prezent, în România nu sunt arbitri de valoare. "Nu avem arbitri de mare valoare deocamdată, dar dacă vom continua cu această promovare permanentă a arbitrajului românesc, vom avea în doi-trei ani şi noi un arbitraj de valoare recunoscut şi pe plan internaţional. Pentru asta trebuie să-i respectăm. Se fac greşeli din lipsă de experienţă sau de valoare, nu greşeli voite", a completat Sandu.

Oficialul FRF a menţionat că sunt şanse mici ca Federaţia să semneze, în această lună, convenţia cu UEFA în ceea ce priveşte arbitrii. "Sunt şanse mici să semnăm convenţia cu UEFA în 28 mai. Milităm în continuare că am început să facem nişte paşi, vom transmite un proiect de investiţii pe anumite programe de la UEFA, privind pregătirea arbitrilor, depistarea lor, echipamente şi aşa mai departe. Probabil că vom primi în jur de 100.000 de franci elveţieni, iar în 27-28 mai să fim acceptaţi, dacă nu, vom mai lucra şase luni", a adăugat Sandu.

România este, alături de San Marino şi Azerbaidjan, singura ţără care nu au semnat convenţia cu UEFA, prin care se interzice aducerea de arbitri străini la meciurile din campionatul intern.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici