Mircea Sandu nu respinge ideea reducerii numărului de echipe din Liga I

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că nu respinge ideea reducerii numărului de echipe din Liga I de la 18 la 12, precizând că "ar fi frumos un sistem competiţional play-off play-out".

10 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu nu respinge ideea reducerii numărului de echipe din Liga I

Mircea Sandu nu respinge ideea reducerii numărului de echipe din Liga I (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Adunarea Generală a LPF dacă ia o decizie, atunci Dumitru Dragomir o poate susţine în cadrul Adunării Generale a FRF, pentru că aceasta este singura în măsură să aprobe un sistem competiţional", a spus Mircea Sandu.

"Cu 5-6-7 ani în urmă am insistat pentru reducerea numărului de echipe în toate eşaloanele competiţionale pentru că am considerat că suntem într-o scădere, cum consider că suntem şi azi. Suntem într-o scădere valorică, n-avem un număr impresionant de jucători de valoare, nu avem cluburi bugete consistente pentru a susţine atât prima echipă cât şi cele 5-6 de juniori care ar trebui să existe la fiecare echipă de Liga I şi multe altele", a declarat preşedintele FRF.

Mircea Sandu a precizat că un sistem competiţional play-off play-out ar câştiga foarte mult în valoare.

"Eu acum 6-7-8 ani aş fi văzut un campionat cu 12 echipe, play-off şi play-out, care e chiar frumos din punctul meu de vedere. Chiar dacă cele de la locul 7 în jos nu mai prezintă prea mare interes pentru televiziuni şi public. În schimb sus, de la locul 6 la 1, e foarte interesant pentru că acolo sunt echipele din cupele europene. Ar fi 32 de partide în loc de 34 într-un sezon, deci nu s-ar pierde decât 2 meciuri. În schimb, cred că s-ar câştiga foarte mult în valoare, în reatragerea suporterilor pe stadioane şi aşa mai departe. Eu i-am convins pe cei din Liga a II-a şi a III-a, să facem 12 echipe începând cu sezonul 2010/2011. Dar dânşii au venit la ultima Adunare Generală cu propunerea să reducem de la 18 la 16 ca şi pas intermediar, urmând ca peste 2-3 ani să încercăm soluţia cu 12 echipe. Sunt analize care se fac, trebuie argumente pentru a-i convinge pe oameni. Se pot face şi încercări pentru 2-3 ani şi dacă sunt nereuşite se poate reveni. Dar trebuie să avem răbdare", a menţionat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici