Mircea Sandu: România e favorita numărul doi

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat duminică, după tragerea la sorți a preliminariilor CE 2012, că România este favorita numărul doi a grupei D, după Franța, reprezentativă care ar fi fost de evitat.

13 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: România e favorita numărul doi

Mircea Sandu: România e favorita numărul doi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"România e favorita numărul doi, Franța pornește ca favorită, are două-trei echipe naționale, nu se simte lipsa vreunui jucător. Am avut rezultate favorabile în ultimele meciuri cu ei, dar au trecut, vom vedea acum ce se va întâmpla. Bosnia e o echipă surprinzătoare, Belarusul și Albania se apropie de Bosnia, se apropie ca valoare cele trei echipe. Luxemburgul contează mai puțin", a spus Sandu la Sport.ro.

Mircea Sandu a afirmat că istoria fotbalului și experiența trecută spun că România este peste Bosnia. "Preferam să jucăm cu Portugalia decât cu Franța. Bosnia are doi-trei jucători destul de buni. Ce mai contează ce era mai bine? Trebuia să ne rugăm să jucăm cu San Marino, Estonia, Letonia, Irlanda de Nord? Și grupa E era la un moment dat favorabilă, până a apărut Olanda. Grupa B era mai bună fiindcă era Rusia și nu era Franța", a comentat el.

Sandu a apreciat că România poate pretinde şi primul loc: "Avem o grupă convenabilă şi accesibilă. Fără doar şi poate, Franţa este unul dintre cei mai puternici capi de serie care ar fi putut deveni adversar al României, dar, dacă ne uităm pe lista echipelor din urna A, nu ştiu dacă avem de-a face cu vreo echipă care să nu fie mare putere. Poate doar Croaţia, dar şi ea ar fi fost un oponent demn de luat în seamă. Dacă stăm şi ne gândim, ultimele trei meciuri contra francezilor s-au încheiat la egalitate şi, chiar dacă ei par favoriţii numărul 1 ai grupei, iar noi imediat după ei, avem potenţialul de a pretinde poziţia 1 la finele preliminariilor. Sunt convins că echipa va da totul, dar tot atât de adevărat este că în calcul vor trebui luate şi starea de sănătate a jucătorilor, şi forma de moment, şi programul meciurilor, pentru a nu mă referi decât la trei factori. În rest, avem rezultate pozitive contra celorlalte adversare din grupă, dar nu trebuie să uităm cât s-au chinuit portughezii cu bosniacii pentru a ajunge la Cupa Mondială din Africa de Sud, tot aşa cum, deşi avem un ascendent faţă de ceilalţi oponenţi în afara Franţei, suntem obligaţi, şi sunt încredinţat că aşa va fi, să nu subestimăm pe nimeni şi să dăm dovadă de seriozitate maximă la toate meciurile", pentru site-ul frf.ro.

Reprezentativa României va face parte din grupa D de calificare la Campionatul European din 2012, alături de selecţionatele Franţei, Bosniei-Herţegovina, Belarusului, Albaniei şi Luxemburgului, conform tragerii la sorţi de duminică de la Varşovia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici