Mircea Sandu: Steaua trebuie să meargă pe aceeaşi denumire în Liga Europa

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, care ocupă şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA, a declarat, luni, că formaţia Steaua ar trebui să meargă pe aceeaşi denumire până când va ieşi din această ediţie a Ligii Europa, o eventuală modificare urmând a fi operată anul viitor.

65 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Steaua trebuie să meargă pe aceeaşi denumire în Liga Europa

Mircea Sandu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Până termină competiţia la nivel european, Steaua trebuie să meargă pe aceeaşi denumire cu care a început-o. Hotărârea este aplicabilă din câte ştiu eu la nivel naţional. În plan internaţional trebuie să-şi încheie misiunea pe care o are. Când îşi modifică sigla şi toate celelalte, sigur va fi comunicat şi la UEFA. Probabil, dacă îşi schimbă situaţia juridică, de la anul va trebui să facă modificări. Acum Steaua e un club privat, foloseşte o denumire care este cunoscută în toată lumea şi nu ştiu de unde ambiţiile astea să o distrugem. E tipic românesc", a declarat Mircea Sandu, cu ocazia lansării companiei de manageriat şi impresariat sportiv Best Business Sport.

Fostul jucător al echipei Steaua Gavril Balint consideră că, dintr-un anumit punct de vedere, şi Clubul Sportiv al Armatei Steaua are dreptate în ceea ce priveşte marca. "Eu cred că se va rezolva problema aceasta. Nu cred că nu se va ajunge la o înţelegere între Steaua şi armată. Aşa ar fi normal. Şi aşa sunt destule probleme în fotbalul românesc, nu ştiu de ce ar mai vrea armata încă una. Probabil că vor bani. Şi poate că are şi armata dreptate dintr-un anume punct de vedere. Dar e dureros. Nu cred că îşi va schimba numele. Nu se poate, Steaua e un singur nume cum e Dinamo sau Rapid. Sunt echipe cu tradiţie. Sper ca lucrurile să se aranjeze. Trebuie să ne gândim şi la faptul că echipa a fost a armatei, ei au înfiinţat-o şi au anumite drepturi. Problema este de ce atunci când s-a făcut trecerea spre Gigi Becali nu s-a făcut trecerea cu totul", a afirmat Balint.

Membru fondator al companiei Best Business Sport, alături de Mircea Sandu şi Dumitru Mihalache, fostul internaţional Daniel Prodan speră ca părţile să ajungă la o înţelegere în privinţa mărcii Steaua, echipă care a reprezentat cu succes fotbalul românesc. "E un sentiment de amărăciune când vezi în Ghencea că dispare sigla de pe tabela de marcaj. Prin venele mele curge sânge roşu şi albastru. Nu ştiu cum ar fi să joace fără siglă şi în Liga Europa, plăcut sigur nu va fi. Sper să se ajungă la un numitor comun, pentru că Steaua e numai una şi ne-a reprezentat cu cinste şi onoare pe plan internaţional. Nu ştiu dacă neapărat e vorba de bani. Important este să se rezolve pentru că Steaua are nevoie de identitate. Este un brand şi o emblemă a fotbalului românesc", a declarat Prodan, fost şi el jucător al Stelei.

Fostul internaţional dinamovist Florin Răducioiu consideră că Steaua, "echipa cea mai importantă din România", a ajuns într-o situaţie absurdă: "Să vezi Steaua fără logo, fără nume, m-a şocat. Îmi pare rău pentru Steaua, a câştigat Cupa Camponilor Europeni, este echipa cea mai importantă din România. Este o situaţie absurdă".

Instanţa supremă a anulat, la 3 decembrie, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia din 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua şi CSA Steaua au anunţat, luni, într-un comunicat comun remis agenţiei MEDIAFAX, că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa şi în Cupa Ligii să nu fie afectată în această săptămână. După data de 15 decembrie, cluburile vor continua discuţiile pentru a pune în practică decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la marca Steaua.

Reprezentanţii celor două grupări s-au întâlnit, luni, la sediul CSA Steaua, pentru a discuta pe tema situaţiei generate de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 3 decembrie 2014.

Steaua va juca în această săptămână, joi, în Liga Europa, de la ora 22.05, pe teren propriu, cu Dinamo Kiev, în ultima etapă a grupei J a competiţiei, şi duminică, de la ora 20.00, în deplasare, cu CSMS Iaşi, în sferturile de finală ale Cupei Ligii, acestea fiind ultimele meciuri oficiale din 2014 ale echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici