Mirel Rădoi şi Petre Marin vor fi cercetaţi pentru mărturie mincinoasă

Jucătorii echipei Steaua Mirel Rădoi şi Petre Marin vor fi cercetaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru mărturie mincinoasă, în legătură cu declaraţiile pe care le-au dat în dosarul "Valiza", în care Gigi Becali a fost trimis, joi, în judecată.

67 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi şi Petre Marin vor fi cercetaţi pentru mărturie mincinoasă

Mirel Rădoi şi Petre Marin vor fi cercetaţi pentru mărturie mincinoasă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în dosarul "Valiza", s-a decis disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de mărturiile mincinoase pe care cei doi jucători le-ar fi dat pe parcursul anchetei. În documentul citat se arată că cercetarea penală faţă de Rădoi şi Marin pentru mărturie mincinoasă va fi făcută de Parchetulu de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cei doi fotbalişti au scăpat de acuzaţia de complicitate la săvârşirea unor infracţiuni. Faţă de Mirel Rădoi şi Petre Marin nu s-a început urmărirea penală în dosarul "Valiza" pentru "infracţiunea prevăzută de articolul 26 din Codul Penal (CP) raportat la articolul 255 CP şi art. 6 din Legea nr.78/2000 fiind incidente prevederile art.10 litera d din Codul de Procedură Penală, fapta acestora neîntrunind elementele constitutive ale infracţiunii, lipsind în plan subiectiv intenţia ca formă a vinovăţiei penale cerută de lege, constatându-se în subsidiar existenţa unei responsabilităţi de ordin disciplinar prevăzută în Regulamentele FRF", se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupţie în această cauză.

În articolul 26 din Codul Penal se arată că este complice "persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală. Este de asemenea complice persoana care promite, înainte sau în timpul săvârşirii faptei, că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor, chiar dacă după săvârşirea faptei promisiunea nu este îndeplinită".

Procurorii au mai decis neînceperea urmăririi penale (NUP) faţă de Gigel Coman, Dorin Goga şi Claudiu Răducanu, toţi trei foşti jucători la Universitatea Cluj, în raport cu infracţiunea de luare de mită, pentru că nu s-a putut demonstra că au acţionat cu intenţia de a acceptat oferta financiară a finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, "însă comportamentul acestora poate antrena o răspundere disciplinară conform Regulamentelor FRF".

Traian Bendorfean, o cunoştinţă a fostului preşedinte al Universităţii Cluj Anton Doboş, a fost scos de sub urmărire penală pentru complicitate la luare de mită, la fel ca în cazul jucătorilor Mirel Rădoi şi Petre Marin.

De sub urmărire penală a fost scos şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNG Cluj, Pompiliu Manea, acesta fiind iniţial cercetat de procurori pentru "favorizarea infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie". Potrivit rechizitoriului procurorilor anticorupţie, în cazul lui Pompiliu Manea nu s-a putut demonstra, în plan subiectiv, că acesta a acţionat cu intenţia de a-l sprijini pe Gigi Becali în sensul îngreunării sau zădărnicirii urmăririi penale.

Citeşte şi:

Gigi Becali, deferit justiţiei în dosarul "Valiza"

Gigi Becali şi alte trei persoane, urmărite penal de DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici