Mititelu, sancţionat cu doi ani de suspendare şi 600.000 de lei penalizări

Comisia de Disciplină a LPF l-a sancţionat, vineri, pe finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, cu doi ani de suspendare şi 600.000 de lei penalitate financiară pentru declaraţiile defăimătoare la adresa preşedintelui Dumitru Dragomir.

23 afișări
Imaginea articolului Mititelu, sancţionat cu doi ani de suspendare şi 600.000 de lei penalizări

Mititelu, sancţionat cu doi ani de suspendare şi 600.000 de lei penalizări (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Membrii Comisiei au judecat cazul în baza unei sesizări a Ligii Profesioniste de Fotbal ca urmare a declaraţiilor făcute la un post de televiziune în care Adrian Mititelu susţinea că Dumitru Dragomir promovează un sistem de parti pris-uri şi nepotism, informează, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF.

Aceasta este a treia sancţiune primită de Adrian Mititelu în acest an din partea Comisiei de Disciplină pentru declaraţiile făcute la adresa lui Dumitru Dragomir. În 23 martie el a fost suspendat 12 luni şi a primit o penalitate de 300.000 de lei, iar în 16 februarie a primit şase luni de suspendare şi 150.000 de lei penalitate sportivă.

Comisia de Recurs din cadrul LPF a respins, vineri, "ca tardiv formulat" apelul finanţatorului Universităţii Craiova la decizia Comisiei de Disciplină din 23 martie, iar următoarea cale de atac este la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Pentru incidentele provocate de proprii suporteri prin aprinderea de torţe la meciul cu FC Timişoara, clubul Universitatea Cluj a primit o penalitate financiară de 10.000 de lei. În plus, masorul Mircea Moldovan (Universitatea Cluj) a fost suspendat o lună şi a primit o penalitate de 640 de lei după ce a fost trimis în tribună de arbitrul întâlnirii pentru proteste.

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, a fost sanţionat cu 2 etape de suspendare şi 320 de lei penalitate sportivă pentru ieşirea din suprafaţa tehnică la meciul cu Oţelul Galaţi. De asemenea, pentru proteste la adresa deciziilor arbitrului în timpul aceleiaşi partide, antrenorul secund al formaţiei din Mediaş, Dorin Matei, a fost suspendat 2 etape şi a primit o penalitate financiară de 640 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici