Modificări la nivelul conducerii clubului german de handbal THW Kiel

Clubul german de handbal THW Kiel, aflat în mijlocul unui scandal de corupţie, va efectua schimbări la nivelul conducerii, după ce principalul sponsor a ameninţat că se va retrage în cazul în care nu vor fi decise modificări, informează AFP.

3 afișări

Marţi, la finalul unei reuniuni între conducătorii clubului şi sponsori, THW Kiel a anunţat că va fi ales un Consiliu de Supraveghere, format din cinci membri, printre care se vor afla şi reprezenţanţi ai sponsorilor.

Acest consiliu va fi fi consultat pentru toate operaţiunile sportive şi financiare întreprinse de conducătorii clubului.

Principalul partener al echipei THW Kiel, firma de asigurări Provinzial, a ameninţat că îşi va retrage sprijinul financiar estimat la 650.000 de euro pe an către campioana Germaniei la handbal masculin după suspiciunile că ar fi mituit arbitri în timpul succesului din Liga Campionilor, din 2007.

"Este o reală satisfacţie după tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. În calitate de sponsori principali, susţinem aceste reforme", a declarat Ulrich Rüther, preşedintele firmei Provinzial.

Formaţia THW Kiel este suspectată de către justiţia germană că ar fi plătit sume mari de bani mai multor arbitri, inclusiv celor care au condus returul finalei Ligii Campionilor la handbal masculin din 2007, câştigat în faţa unui alt club german, SG Flensburg, scor 29-27, după 28-28 în tur.

În sezonul 2006/2007 al Ligii Campionilor, THW Kiel a fost adversara echipei de handbal HCM Constanţa, în grupa E a competiţiei. Formaţia constănţeană a pierdut ambele meciuri cu echipa germană, încheiind grupa pe locul 3, cu 5 puncte, după Kiel (12 puncte) şi Svendborg Gudme (6 puncte).

Presa germană a dezvăluit că şi la alte meciuri europene disputate de Kiel, arbitrii ar fi fost corupţi, informaţii negate de managerul Uwe Schwenker şi de fostul antrenor al formaţiei germane, Noka Serdarusici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici