Momente care au făcut istorie în schi - VIDEO

Vezi mai jos mari campioni ai schiului, sportivi care au scris istorie, care râd în fata pericolului, atleţi desăvârşiţi şi momente care demonstrează ce înseamnă până la urmă acest sport şi spiritul olimpic:

65 afișări
Imaginea articolului Momente care au făcut istorie în schi - VIDEO

Bode Miller (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrare de la Campionatele Mondiale de Schi de la Bormio, din 2005.

Bode Miller, cel care a luat bronzul la coborâre la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, rămâne fără unul din schiuri si vine pe celălalt până aproape de sosire. Sportivul ajunge chiar la peste 80km/h pe un singur schi!.

Filmare de la coborârea de la Kitzbuhel, cea mai importantă cursă din circuitul anual al Cupei Mondiale de schi alpin (echivalentul cursei de Formula 1 de la Monte Carlo). Este cel mai greu traseu pentru că este extrem de rapid, sportivii ajungând la 143 de kilometri pe oră. Aici Miller a intrat prea tare într-un viraj şi a urcat cu ambele schiuri pe un panou publicitar, la mai mult de o sută de kilometri la oră!

Mai jos este o înregistrare care a făcut istorie în schi, cu un mare sportiv italian, Kristian Ghedina, tot la Kitzbuhel, la ultima săritoare din traseu, unde, din cauza oboselii, mulţi schiori din concurs s-au accidentat grav de-a lungul anilor. Ghedina vine cu peste 140 km/h, după un minut şi jumătate de efort incredibil, şi face şpagatul în aer! A ocupat unul dintre primele locuri în acea competiţie!

Imagini cu unul dintre cei care s-au accidentat foarte grav în locul în care Ghedina a făcut şpagatul. Este vorba despre Scott McCartney, un american care în 2008, la coborârea de la Kitzbuhel, la ultima săritoare a avut un accident foarte grav.

Un alt accident extrem de grav, în acelaşi loc, însă în calificări, nu în cursa propriu-zisă.

Un montaj no comment: Herman Maier, un mare campion al acestui sport. Esenţa spiritului olimpic!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici