Momente negre în sportul alb. Un tenismen român care a fost în top 300 a murit din cauza problemelor respiratorii

  • Laurenţiu "Lalu" Bucur, multiplu campion naţional şi medaliat cu bronz la Universiada de la Edmonton, a murit la vârsta de 59 de ani
  • Laurenţiu Bucur ajuns la spital aseară, iar medicii nu l-au putut ţine în viaţă
  • Cu câteva ore înainte, prietenii se gândeau să îl întrebe dacă vrea să joace tenis cu ei ziua următoare
  • Florin Segărceanu: O pierdere mare
3055 afișări
Imaginea articolului Momente negre în sportul alb. Un tenismen român care a fost în top 300 a murit din cauza problemelor respiratorii

„Mă bucur că i-am fost antrenor”. Laurenţiu Bucur, multiplul campion naţional de tenis, a murit la vârsta de 59 de ani - DE PUBLICAT

Ai pierdut încă o glorie din sportul românesc! Laurenţiu Bucur, care făcea furori în tenisul anilor ’80, s-a stins fulgerător la doar 59 de ani, în spital, din cauza unor probleme la plămâni. Lalu, cum îi spuneau prietenii, a fost în TOP 300 ATP în anul 1985, a făcut parte din echipa naţională de Cupa Davis şi a luat bronzul la Universiada din Edmonton, Canada, în 1983.
 
Chiar de dimineaţă am vorbit cu nişte prieteni din Herăstrău, care au vorbit aseară cu el să îl întrebe dacă nu vrea să joace tenis azi sau mâine” povesteşte şocat fostul coechipier cu care Laurenţiu a urcat pe podiumul international.  
 
„O pierdere mare”, spune celebrul tenismen Florin Segărceanu
 
Florin Segărceanu, fost jucător de tenis: Pentru mine în acea perioadă de tinereţe a fost unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut, am fost colegi şi la clubul Dinamo, şi la Cupa Davis. Eram tot timpul împreună, ne antrenam în fiecare zi, m-a ajutat foarte mult în cariera mea. A fost ca un frate. Era un băiat deosebit, cu un suflet foarte mare, dar atipic şi avea o incocenţă aparte, puţin aerian.
 
Lumea tenisului este mai săracă fără Lalu”, spune şi Adrian Marcu, care a făcut echipă cu Laureţiu Bucur la Universiada din Canada. "S-a dus prea devreme, nu mă aşteptam la chestia asta, ştiam că în urmă cu doi ani a avut o mică problemă, dar arăta bine, nu te gândeai că se putea întâmpla asta".
 
Parteneri desăvârşiţi pe teren şi prieteni buni în afara lui, Adrian Marcu şi Laurenţiu Bucur erau foarte apropiaţi. Stăteau de vorbă des şi se amuzau de tot felul de întâmplări.
 
 
Adrian Marcu, fost jucător de tenis: Când jucam tenis eu trăgeam de el, el era mai "lasă-mă să te las" aşa, era mai artist. Când jucam odată în Germania, eu serveam şi el era la fileu şi eu i-am spus: <<Vezi că eu servesc pe reverul ăluia, tu faci intercepţie şi eu schimb în partea cealaltă>>. Şi eu servesc pe reverul ăluia, mă duc la fileu, unde trebuia să mă duc, şi el rămâne tot acolo şi rămâne cealaltă jumătate liberă. Şi-i zic: <<Ce faci mă? Am uitat!>>. Ăsta era Lalu".
 
Laurenţiu Bucur a început să joace tenis la Dinamo Bucureşti şi are în palmares o mulţime de titluri de campion naţional. Pasiunea pentru tenis l-a dus şi peste granite. A fost jucător, antrenor şi organizator de turnee la Roma, dar nu a rezistat mult departe de casă. În ultimii ani a jucat la turnee de veterani, unde a reuşit să îşi sporească palmaresul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici