Monica Seles va intra în Panteonul gloriei tenisului

Monica Seles, fosta jucătoare de tenis cu nouă victorii de Grand Slam, va intra în Panteonul gloriei tenisului internaţional, în compania alător trei foşti campioni sau conducători.

34 afișări
Imaginea articolului Monica Seles va intra în Panteonul gloriei tenisului

Monica Seles va intra în Panteonul gloriei tenisului (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Monica Seles, fost număr 1 mondial, va intra în Panteonul tenisului la 11 iulie, în compania spaniolului Andres Gimeno, cel mai în vârstă câştigător de la Roland-Garros la 34 de ani (în 1972), a lui Donald Dell, fost jucător de Cupa Davis dar şi a lui Robert Johnson, cel care i-a lansat pe Althea Gibson şi Arthur Ashe, primii doi campioni americani de culoare.

Seles, în vârstă de 35 de ani, a fost numărul 1 mondial timp de 178 de săptămâni, câştigând de două ori US Open (1991, 1992), de trei ori Roland-Garros (din 1990 în 1992) şi de patru ori Australian Open (1991, 1992, 1993, 1996).

Americanca de origine iugoslavă a câştigat 53 de turnee, strângând peste 14 de milioane de dolari.

Monica Seles, medaliată cu bronz olimpic în 2000, a fost cea mai tânără campioană de la Roland-Garros la 16 ani şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici