Montolivo: Mutu nu are duşmani în vestiar

Mijlocaşul italian al echipei AC Fiorentina, Riccardo Montolivo, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, că atacantul român Adrian Mutu este "un geniu fotbalistic", dar care a făcut o greşeală gravă fiind depistat pozitiv cu sibutramină, informează violachannel.tv.

48 afișări
Imaginea articolului Montolivo: Mutu nu are duşmani în vestiar

Mijlocaşul echipei AC Fiorentina, Riccardo Montolivo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mutu este un geniu dar şi o persoană dezordonată. Din punct de vedere fotbalistic este un geniu, dar a comis o greşeală gravă. Noi suntem alături de el şi îl aşteptăm înapoi pe teren. Adrian nu are duşmani în vestiar, este simpatic, este un jucător care se integrează foarte bine în grup", a declarat internaţionalul italian.

De asemenea, atacantul italian Luca Toni, fost coechipier al lui Mutu la Fiorentina în perioada 2006-2007, care în prezent evoluează la AS Roma, a declarat, pentru ziarul Il Messaggero, că nu îşi explică motivul pentru care Mutu a luat medicamente pentru slăbit, care conţineau sibutramină: "Inexplicabil. Incredibil. El nu are nevoie să piardă în greutate şi mă întreb de ce a luat acele medicamente. Eu îl cred, dar este o prostie să-ţi distrugi astfel cariera. Ştim că există controale şi nu trebuie să luăm nimic. Este ca şi cum ai merge cu 150 de km pe oră către un perete. Poţi să scapi şi nevătămat, dar rişti foarte mult să-ţi faci rău. Eu însă am frică că cineva îmi va pune ceva într-o băutură".

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controle antidoping, primul efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul Fiorentina - Bari, scor 2-1, din campionatul Italiei, şi al doilea la 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei.

La 29 ianuarie, Comitetul Olimpic Italian a anunţat că a dat curs solicitării procurorului antidoping al Tribunalului Naţional Antidoping de suspendare a lui Mutu, până la luarea unei decizii în cazul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici