Morariu, la premierea sportivilor medaliaţi la JO: Competiţia de la Londra a fost dură în sensul bun al cuvântului

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, marţi seară, la ceremonia de premiere a sportivilor medaliaţi la JO cu câte un autoturism, că Olimpiada de la Londra a fost dură, dar în sensul bun al cuvântului.

276 afișări
Imaginea articolului Morariu, la premierea sportivilor medaliaţi la JO: Competiţia de la Londra a fost dură în sensul bun al cuvântului

Morariu: Competiţia de la Londra a fost dură în sensul bun al cuvântului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Echipa României s-a întors cu fruntea sus, am depăşit un număr total de 300 de medalii, competiţia a fost dură în sensul bun al cuvântului. Marile puteri ale lumii şi-au adjudecat mai multe medalii ca până acum. Cu toate acestea sportivii noştri au punctat şi au făcut încă o dată să se intoneze imnul României. Lor li se datorează aceste medalii", a declarat Morariu.

Fiecare medaliat de la Londra a fost recompensat cu câte un autoturism Renault, marţi seară, evenimentul având loc în faţa sediului COSR.

Maşinile sunt de culoare albă, personalizate, pe spate fiind scris numele fiecărui sportiv, alături de sigla lotului olimpic. Sportivii şi-au primit cheile, unii dintre ei, ca Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, dublu medaliate, având câte două maşini.

Astfel, Alin Moldoveanu şi Sandra Izbaşa, medaliaţi cu aur, au primit câte un autoturism Renault Latitude, gimnasta mai primind şi o maşină Twingo pentru medalia de bronz cu echipa.

Medaliaţii cu argint la individual Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Cătălina Ponor şi Roxana Cocoş au primit câte un autoturism Megane, Ponor primind şi un Twingo pentru medalia de bronz la echipe.

Halterofilul Răzvan Martin, componenţii echipei masculine de sabie şi fetele din echipa de gimnastică au primit câte un autoturism Twingo.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere). România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici