Mosley: Practic sadomasochismul de 45 de ani

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Max Mosley, care a câştigat un proces cu News of the World după ce această publicaţie a prezentat imagini cu el participând la o orgie, a declarat într-un interviu acordat cotidianului The Guardian că practică sadomasochismul de 45 de ani.

179 afișări
Imaginea articolului Mosley: Practic sadomasochismul de 45 de ani

Mosley: Practic sadomasochismul de 45 de ani (Imagine: Mediafax/AFP)

"Fac asta de 45 de ani. Am fost foarte atent şi nu am fost prins niciodată asupra faptului", a explicat Mosley.

Din martie, de când News of the World a prezentat imagini surprinse cu camera ascunsă într-un apartament din Chelsea, cu Mosley într-o orgie sadomasochistă cu cinci femei plătite pentru aceasta, viaţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) s-a schimbat.

La 68 de ani, fiul liderului fascist britanic Oswald Mosley şi al admiratoarei lui Hitler, Diana Mitford, s-a văzut pe prima pagină a ziarului, sub titlul "Şeful Formulei 1 într-o orgie nazistă cu 5 prostituate". Spre surprinderea tuturor, el a dat în judecată publicaţia pentru încălcarea dreptului la intimitate, dezvăluind la proces detalii neaşteptate, cum ar fi cât de sensibil este posteriorul său şi cum îi place să îl radă. Judecătorul nu a găsit elemente cu caracter nazist sau de luare în derâdere a holocaustului, iar Max Mosley a câştigat procesul şi a obţinut daune în valoare de 60.000 de lire sterline.

Mosley recunoaşte că practică sadomasochismul de când a devenit adult şi nu vede nimic greşit în asta, atâta timp cât ceea ce face este legal şi de comun acord cu celelalte persoane implicate. Dezvăluirile legate de preferinţele sale sexuale au afectat-o însă şi pe soţia sa, Jean, cu care este căsătorit de 48 de ani şi cu care are doi fii.

"Elementul nazist este o aberaţie. Niciodată nu m-am gândit la aşa ceva sau nu am sugerat aşa ceva. Ar fi fost total opus cu ceea ce consider eu erotic, mai ales din cauza antecedentelor mele. Şi să zici că era scenariul unui lagăr de concentrare în condiţiile în care primele cuvinte ale femeii au fost «Bun venit în Chelsea»...", a explicat preşedintele FIA.

El spune că le cunoaşte pe femeile implicate în orgia apărută în presă de doi sau trei ani. Una este de naţionalitate germană şi Mosley ştie că o temă nazistă ar fi revoltat-o. "Una dintre fete ar fi putut fi israeliană. News of the World a crezut că fetele sunt drogate lituaniene sau aşa ceva. De fapt ele sunt toate absolvente de studii superioare, inteligente şi competente. Una îşi face doctoratul".

Mosley a închiriat apartamentul şi le-a plătit pe tinere pentru serviciile lor, dar susţine că femeile au acceptat să bată şi să fie bătute pentru că le place. "În primul rând, toate aceste femei fac uneori ceea ce au făcut gratis, doar de plăcere. Bineînţeles că le displace faptul că sunt numite prostituate, deoarece pentru ele sadomasochismul şi sexul sunt două lucruri diferite. Evident că există un element sexual, dar acesta există şi când un actor şi o actriţă se sărută într-un film şi actriţa nu este considerată prostituată. Este altceva. Pentru femeile care au fost cu mine, a fost un fel de rol. În consecinţă, ele nu văd asta ca prostituţie. Ne putem contrazice în privinţa definiţiei legale, dar din punct de vedere moral ele nu sunt prostituate", menţionează Max Mosley.

Preşedintele forului automobilistic mondial a precizat că detaliile orgiei au fost alese de femei. I s-au părut lipsite de erotism şi plictisitoare inspecţia pentru păduchi şi examinarea medicală, dar ar fi fost nepoliticos din partea lui să le spună tinerelor acest lucru: "Au făcut cu mine chestia medicală pentru că, mi-au spus după aceea, au mai încercat-o cu cineva şi acelui bărbat i-a plăcut foarte mult".

Mosley a ţinut ascunse de familie practicile sale sadomasochiste. "Pentru oricine care nu este adeptul acestor practici, este ceva absurd, după cum, de exemplu, este absurd pentru alţii să fii un travestit. Dacă ai asemenea obiceiuri, le ţii în secret faţă de oamenii care nu le practică şi între aceşti oameni s-ar putea număra familia ta. Sexul este amuzant. Vieţile sexuale ale multor oameni ar fi amuzante dacă s-ar cunoaşte toate detaliile. Şi din acest motiv nu aflăm totul, pentru că nu este corect să râzi de oameni astfel. Sexul este absurd, este foarte ciudat, o chestie total animalică, pe care nu o înţelegem în totalitate. Şi oamenii nu ştiu cu adevărat ce le place şi de ce, dar de ce să îţi faci griji atâta timp cât nu răneşti pe nimeni?", explică oficialul FIA.

Max Mosley nu crede că cei care practică sadomasochismul sunt persoane care au avut probleme în copilărie. "Am văzut unul sau două articole în care se scria că ceea ce am făcut are vreo legătură cu părinţii mei. Este o prostie. Eu eram conştient de ceea ce vreau înainte să aflu ce făceau sau nu făceau părinţii mei. Ideea că este ceva legat de ceea ce s-a întâmplat în copilărie, cel puţin în experienţa mea, este o aberaţie. Cunosc cel puţin o femeie care mi-a spus că a avut o copilărie de vis şi că nu i s-a întâmplat în copilărie absolut nimic neplăcut. Probabil acest lucru este valabil şi la homosexuali şi la travestiţi".

Mosley îşi aminteşte că, atunci când avea trei ani, a fost dus la închisoare să îşi vadă părinţii. "Îmi amintesc zidurile, grădina ciudată, curtea interioară. Îmi amintesc cum a adus tatăl meu o găleată cu apă caldă din baie. Mamei mele i-a plăcut cu adevărat Hitler. Tatăl meu nu l-a plăcut, nu ştiu din ce motiv. Tatălui meu îi plăcea Mussolini. Ei erau întrebaţi adesea ce părere au despre holocaust şi, bineînţeles, îşi exprimau oroarea. Nu ştiau de asta atunci când l-au cunoscut pe Hitler", relatează Max Mosley.

El a studiat fizica, a devenit avocat şi a cochetat cu ideea de a se implica în politică, dar în cele din urmă a ajuns să conducă Federaţia Internaţională de Automobilism, la şefia căreia se află de 15 ani. După ştirea din News of the World, deşi a fost sfătuit să nu o facă, a cerut să i se decidă viitorul la conducerea FIA şi i s-a acordat votul de încredere. Se vede Mosley ca un gentleman englez? "Nu mă văd niciodată ca un gentleman".

Max Mosley crede că cineva din automobilism a făcut să apară ştirea cu orgia. "Fără îndoială este cineva legat de automobilism, însă nu ştiu cine. Am câteva idei. Sunt cu ochii pe ei".

Va renunţa Mosley la pacticile sadomasochiste ca urmare a scandalului în care a fost implicat? "Nu poţi să schimbi felul cum eşti. M-am gândit la asta de-a lungul timpului şi am văzut absurditatea. Cred că majoritatea celor care au astfel de latură înţeleg situaţia. Dar nu îţi pierzi niciodată în totalitate interesul pentru astfel de practici".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici