MotoGP: Jorge Lorenzo a câştigat cursa de la Mugello, după ce motorul lui Valentino Rossi a explodat

Jorge Lorenzo, pilotul echipei Ducati, a câştigat, duminică, etapa de MotoGP desfăşurată la Mugello, şi s-a distanţat la zece puncte în fruntea clasamentului general, după ce motorul lui Valentino Rossi, plecat din pole position, a explodat.

916 afișări
Imaginea articolului MotoGP: Jorge Lorenzo a câştigat cursa de la Mugello, după ce motorul lui Valentino Rossi a explodat

MotoGP: Jorge Lorenzo a câştigat cursa de la Mugello, după ce motorul lui Valentino Rossi a explodat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Startul cursei a fost ”furat” de Jorge Lorenzo, cel care a plecat excelent din poziţia a cincea a grilei şi s-a instalat în fruntea plutonului încă din primul viraj, cu Rossi pe urme. Valentino Rossi părea stăpân pe situaţie, iar comentatorii BT Sport vorbeau despre faptul că ”Doctorul” îi citeşte mişcările lui Lorenzo pentru a forţa o depăşire care părea posibilă până la un moment.

Cu 15 tururi înainte de final, motorul Yamaha M1 al motocicletei cu numărul 46 a explodat. Un nor de fum a înconjurat motocicleta lui Rossi, imagine repetată după ce dimineaţă, în warm up, exact acelaşi lucru i s-a întâmplat şi lui Jorge Lorenzo, iar cei peste 100.000 de spectatori începeau să fie dezamăgiţi.

Marc Marquez a dat primul atac cu două tururi înainte de final, l-a depăşit pe Jorge Lorenzo pe finalul liniei drepte, însă a ieşit larg pe frânare şi pilotul Yamaha a putut să revină. Dublu campion mondial, Marquez şi-a păstrat calmul, a dat atacul decisiv în ultimul tur şi a părut că va câştiga cursa. A intrat primul în ultimul viraj, însă până la linia de start a fost depăşit de Lorenzo. Campionul mondial în exerciţiu a câştigat cursa şi s-a distanţat la zece puncte în faţa lui Marquez în fruntea clasamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici