Spaniolul Jorge Lorenzo a câştigat cursa MotoGP din Franţa

Campionul din sezonul trecut, spaniolul Jorge Lorenzo (Yamaha) a câştigat, duminică, cursa de MotoGP de la Le Mans şi este lider în clasamentul general, cu un avans de cinci puncte faţă de Marc Marquez, care a încheiat pe locul 13.

410 afișări
Imaginea articolului Spaniolul Jorge Lorenzo a câştigat cursa MotoGP din Franţa

Spaniolul Jorge Lorenzo a câştigat cursa MotoGP din Franţa

Jorge Lorenzo (Yamaha) a plecat foarte bine din grilă şi s-a instalat la conducerea cursei de la Le Mans încă din start, fiind urmat de Andrea Dovizioso. Valentino Rossi s-a întrebuinţat serios pentru a trece, rând pe rând, de Pol Espargaro, Aleix Espargaro şi Bradley Smith.

După ce i-a depăşit pe cei amintiţi anterior, Rossi a ajuns pe locul 5 şi a pornit cursa de recuperare reuşind cel mai rapid tur de circuit cu 24 de tururi înainte de final. În faţă, Dovizioso a cedat în faţa colegului Iannone, iar italianul a ajuns în spatele lui Lorenzo cu 23 de tururi până la final, însă a rezistat pe poziţie doar un tur. Iannone a pierdut faţa motocicletei şi a căzut din spatele lui Lorenzo, a reuşit să revină în cursă însă la capătul plutonului, însă s-a retras la scurt timp.

Valentino Rossi a ajuns pe locul patru şi, cu 16 tururi înainte de final, l-a depăşit spectaculos pe Marc Marquez. Italianul, de opt ori campion mondial, l-a depăşit şi pe Andrea Dovizioso de la Ducati şi a ajuns pe poziţia secundă în cursă cu 15 tururi înainte de final. Rossi a terminat, în final, la peste 10 secunde faţă de la colegul său de la Yamaha, Jorge Lorenzo.

Maverick Vinales a terminat pe ultima treaptă a podiumului, profitând de căzăturile lui Marc Marquez şi Andrea Dovizioso.

Jorge Lorenzo este noul lider al clasamentului general în MotoGP cu 90 puncte. Marc Marquez este pe locul doi cu 85 puncte, în timp ce Valentino Rossi rămâne pe trei, cu 78 puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici