MotoGP: Jorge Lorenzo a căzut la Grand Prix-ul Germaniei. Spaniolul va fi operat din nou la clavicula stângă

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Yamaha), care şi-a rupt clavicula stângă în urmă cu două săptămâni la Assen, în Olanda, a suferit o nouă căzătură, vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de încercări libere la MotoGP, la Grand Prix-ul Germaniei de la Sachsenring, informează AFP.

381 afișări
Imaginea articolului MotoGP: Jorge Lorenzo a căzut la Grand Prix-ul Germaniei. Spaniolul va fi operat din nou la clavicula stângă

MotoGP: Jorge Lorenzo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Campionul mondial en-titre a căzut la ieşirea dintr-un viraj. Lorenzo s-a ridicat rapid, dar se ţinea de clavicula stângă, medicii aplicându-i o pungă cu gheaţă în acea zonă a corpului. Pilotul de la Yamaha a fost dus la clinica circuitului.

Jorge Lorenzo, 26 de ani, a ocupat locul cinci la Grand Prix-ul Olandei, din 29 iunie, la 36 de ore după ce a fost operat de o fractură la clavicula stângă. El a evoluat fără a avea acordul medicilor.

Jorge Lorenzo va fi operat din nou la clavicula stângă şi nu va mai participa la GP-ul Germaniei

Spaniolul Jorge Lorenzo, care a căzut, vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere la Grand Prix-ul de MotoGP al Germaniei, de la Sachsenring, nu va mai evolua în acest weekend şi urmează să fie operat din nou la clavicula stângă.

"Am decis să mă întorc acasă pentru a mă recupera. Mă voi opera pentru că placa de tittan din claviculă s-a sucit în timpul căzăturii. Voi încerca să mă recuperez şi să revin cât mai repede posibil", a declarat Lorenzo, într-un comunicat al Yamaha.

Yamaha a confirmat retragerea lui Lorenzo de la Grand Prix-ul Germaniei.

Campionul mondial en-titre şi-a fracturat clavicula în urmă cu două săptămâni, la Assen (Olanda), iar vineri a căzut tot pe partea afectată. El urmează să fie supus cât mai curând unei noi operaţii, conform medicilor, citaţi de site-ul cursei.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, Lorenzo va fi operat sâmbătă la Barcelona, de medicul Joaquin Rodriguez.

Placa de titan care a fost plasată pentru a susţine clavicula a fost sucită, ceea ce provoacă o durere puternică, susţine medicul cursei, Enric Caceres. În schimb, cele opt şuruburi care fixează această placă pe os nu s-au mişcat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici