MTS a început procesul de recunoaştere a minifotbalului

Federaţia de Minifotbal din România a depus la Ministerul Tineretului şi Sportului documentaţia necesară pentru demararea procesului de recunoaştere a acestei discipline sportive, se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

162 afișări
Imaginea articolului MTS a început procesul de recunoaştere a minifotbalului

MTS a început procesul de recunoaştere a minifotbalului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa naţională de minifotbal a României a câştigat cinci titluri europene, în Slovacia 2010, România 2011, Republica Moldova 2012, Grecia 2013 şi Muntenegru 2014.

O delegaţie MTS condusă de Sergiu Nechita a asistat la mai multe meciuri din cadrul Cupei Munteniei "BSP Arena" 2015, din Bucureşti, aceasta fiind prima vizionare din totalul de trei. Următoarea va avea loc în luna aprilie, în cadrul campionatului de minifotbal din Bucureşti.

"După desfăşurarea a opt ediţii ale Campionatului Naţional, cinci ale Cupei României, trei ale Supercupei României, timp în care s-au câştigat şi cinci titluri europene consecutive de către echipa naţională a României, iată că a sosit şi acel moment mult aşteptat de către iubitorii şi susţinătorii minifotbalului, cel în care MTS a hotărât să acorde atenţia cuvenită acestui sport şi să demareze procedura de recunoaştere. Sperăm ca, într-un timp foarte scurt, minifotbalul să devină cea mai tănăra disciplină sportivă recunoscută din România", a declarat preşedintele Federaţia de Minifotbal din România, Ioan Onicaş.

Minifotbalul nu este o disciplină recunoscută de FIFA şi nici de UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici