Munteanu: Hagi şi Iordănescu au idei diferite, nu ştiu dacă o colaborare e cea mai bună soluţie

Antrenorul Dorinel Munteanu a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că nu ştie dacă o colaborare între Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi este cea mai bună soluţie la echipa naţională a României deoarece aceştia sunt doi tehnicieni cu idei diferite.

106 afișări
Imaginea articolului Munteanu: Hagi şi Iordănescu au idei diferite, nu ştiu dacă o colaborare e cea mai bună soluţie

Munteanu: Hagi şi Iordănescu au idei diferite, nu ştiu dacă o colaborare e cea mai bună soluţie (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

"Domnul Iordănescu este un antrenor cu multă experienţă, Gică are şi el, dar mai puţin. Nu ştiu dacă este cea mai bună soluţie ca ei să lucreze împreună, fiindcă sunt doi antrenori cu idei diferite. Dar vom vedea ce va fi până la urmă, rezultatele sunt cele care vor demonstra dacă funcţionează această colaborare", a afirmat tehnicianul campioanei Oţelul Galaţi.

Dorinel Munteanu spune că are încredere în alegerea preşedintelui FRF, Mircea Sandu, în privinţa noului selecţioner, la fel cum a avut atunci când l-a numit pe Răzvan Lucescu. "Cum a fost numirea lui Răzvan (n.r. - Răzvan Lucescu) în funcţia de selecţioner aşa îi dau credibilitate lui Mircea Sandu şi acum în ceea ce priveşte faptul că Gheorghe Hagi este cea mai bună soluţie pentru echipa naţională", a explicat Munteanu.

Calificarea la Euro-2016, obiectiv propus de conducerea FRF tehnicienilor Gheorghe Hagi şi Anghel Iordănescu, este o ţintă prea îndepărtată în opinia lui Dorinel Munteanu. El susţine că echipa naţională trebuie să aibă presiune la fiecare campanie şi în consecinţă trebuie să îşi propună şi calificarea la CM-2014. "Nu cred că obiectivul este cel mai bun. Calificarea la Euro 2016 este prea mult, este un obiectiv prea îndepărtat. Nu este cel mai bun obiectiv pentru că mai sunt cinci ani până atunci. Iar echipa naţională trebuie să aibă constant presiunea rezultatelor şi a calificării. De aceea cred că trebuie ca România să aibă ca obiectiv şi calificarea la următoarea Cupă Mondială. Dar până la urmă este decizia lui Mircea Sandu şi a Comitetului Executiv şi trebuie să o respectăm. Oricum, Gică Hagi trebuie susţinut la fel ca Răzvan Lucescu", a mai afirmat Munteanu.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că preşedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi preluarea funcţiilor de director tehnic respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale a României, aceştia urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

FRF a anunţat că principalul obiectiv va fi calificarea la Euro 2016. "Din punctul de vedere al performanţei intrinseci, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai că planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate în toamna anului 2015 şi cu ţintă reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre naţionale, începând cu reprezentativa A şi terminând cu cea de juniori Under 14", se arată în comunicatul publicat duminică pe site-ul www.frf.ro.

Antrenorul Răzvan Lucescu a renunţat la conducerea tehnică a echipei naţionale a României după victoria cu scorul de 3-0 obţinută, vineri, pe Stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, în faţa selecţionatei Bosniei-Herţegovina, într-o partidă din cadrul preliminariilor Euro 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici