Mureşan va trimite la UEFA un DVD cu greşelile arbitrilor comise la meciul Steaua - CFR Cluj

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va trimite la UEFA un DVD cu greşelile comise de brigada de arbitri condusă de Alexandru Tudor în partida pe care echipa sa a pierdut-o în faţa Stelei, scor 1-3, în etapa a XXI-a a Ligii I.

17 afișări
Imaginea articolului Mureşan va trimite la UEFA un DVD cu greşelile arbitrilor comise la meciul Steaua - CFR Cluj

Mureşan va trimite la UEFA un DVD cu greşelile arbitrilor comise la meciul Steaua - CFR Cluj (Sursa Mediafax Foto)

"Au fost peste 30 de faze pe care le-am selectat şi în care am fost nedreptăţiţi. Sunt prea multe ca să fie greşeli. Maniera brigăzii de arbitri aş numi-o «prostitutio in integrum». Vom trimite DVD-ul mâine (n.r. - miercuri) la federaţie, la Ionuţ Lupescu (n.r. - directorul general al FRF), iar săptămâna viitoare Arpi (n.r. - finanţatorul Arpad Paszkany) o va duce în Elveţia. Este inadminsibil ceea ce ni s-a întâmplat. Vrem să vadă UEFA ce face cel mai bun arbitru român şi să dăm o lecţie pentru ca niciun alt arbitru să nu mai facă aşa ceva", a spus Mureşan.

Oficialul clujean spune că s-a răzgândit în ceea ce priveşte demisia pe care intenţiona să şi-o dea a doua zi după partida cu Steaua. "M-am gândit dacă tactic ar fi bine să-mi dau demisia ca să pot să-mi spun părerea direct fără glume şi parodii. Odată o să-mi dau demisia şi o să spun tot ce ştiu. Acum însă nu-mi dau demisia şi nici nu m-am gândit serios să o fac după meci, a fost mai mult o declaraţie tactică. Am făcut cea mai mare investiţie din fotbalul românesc şi vin nişte oameni şi îşi bat joc de ea", a completat Mureşan.

Oficialul clujean a menţionat că arbitrul Alexandru Tudor nu se va reabilita niciodată în faţa sa sau în faþa echipei antrenate de Ioan Andone. "Alexandru Tudor nu se va reabilita niciodată în faţa mea, dar nici în faţa echipei sau a publicului clujean. Dacă aş fi ziarist aş scrie un pamflet cu preacinstitul Tudor şi preafericitul Gheorghe Constantin. Dar finalul ar fi cu «ne» în faţă nu cu «prea». Tudor a făcut greşeli enorme, ne-a dezavantajat pe tot timpul meciului, a avut o manieră anti-CFR. La pauză cineva parcă l-a setat şi a venit şi mai pornit. A dat o mulţime de galbene aiurera şi a judecat toate fazele în favoarea Stelei. La faultul lui Zapata la Semedo a venit ca un criminal să şteargă urmele. A dat corner, dar dacă era cinstit şi ştia că nu a fost penalti trebuia să dea cartonaş pentru simulare", a adăugat Mureşan.

Mureşan a precizat că îl suspectează pe Alexandru Tudor că a greşit cu intenţie împotriva echipei sale şi cere FRF să îl sancţioneze pe centralul bucureştean. "S-au făcut greşeli pe care un arbitru nici la Divizia C nu are voie să le facă. Cer FRF şi CCA să ia măsurile cele mai severe pentru că îl suspectez pe Tudor că a făcut totul cu intenţie. Se spune că un picior în spate e un picior înainte, iar noi suntem solidari, am ieşit întăriţi după acest cuţit băgat în spatele nostru. Am fost şi am vorbit cu jucătorii, iar Tony mi-a zis că începem războiul. Suntem foarte hotărâţi să devenim campioni şi să luăm şi Cupa. Tot răul este spre bine pentru că am câştigat simpatie în toată ţara", a spus oficialul clujean.

Iuliu Mureşan a declarat că la meciul cu Steaua s-a simţit ca pe vremea fostului regim comunist, comparând loja finanţatorului stelist Gigi Becali cu locul din tribuna oficială în care stătea Valentin Ceauşescu. "În timpul meciului m-am uitat la tribuna oficială să văd unde este Valentin Ceauşescu şi vedeam loja lui Gigi. Aşa a părut, că am fi pe vremea lui Valentin Ceauşescu. Când Andone era jucător şi avea probleme, iar arbitrii veneau şi îţi spuneau în faţă că nu e rândul tău. Aşa a fost şi duminică, nu a fost rândul nostru e clar", a subliniat Mureşan.

El a precizat că la faza celui de-al doilea penalti neacordat formaţiei clujene, se impunea chiar acordarea unui cartonaş roşu: "La faza în care a fost faultat Cadu, Mendoza (n.r. - jucătorul la care se referă Mureşan este Jose "Pepe" Moreno) era ultimul apărător şi trebuia să primească şi cartonaş roşu. Goian a făcut faulturi repetate şi trebuia să ia mai multe cartonaşe roşii. La golul doi al Stelei nu a fost corner, dar brigada de arbtiri a fost ca un monolit împotriva noastră şi a mers mână în mână. La golul trei al Stelei, Culio nu l-a faultat pe Dică a fost simulare, iar Ovidiu Petre a marcat dintr-un ofsaid de un metru".

Echipa CFR Cluj a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, de formaţia Steaua Bucureşti, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii I. Clujenii au contesta dur după meci maniera de arbitraj a brigăzii conduse de Alexandru Tudor, considerând că a avantajat clar echipa gazdă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici