Murray a câştigat un meci-maraton la Doha

Andy Murray trăieşte o a doua tinereţe în 2023, an în care din 6 meciuri jucate, în 4 a disputat set decisiv. Miercuri seara, la Doha, britanicul a trecut în sferturile de finală ale turneului de la Doha, cu o victorie în 3 seturi, împotriva lui Alexander Zverev, favorit 4 al competiţiei.

104 afișări
Imaginea articolului Murray a câştigat un meci-maraton la Doha

Murray a câştigat un meci-maraton la Doha

Fostul număr 1 mondial a trecut la mare luptă de Alexander Zverev, dublu campion la ATP Finals, cu 7-6(5), 2-6, 7-5, după trei ore şi trei minute istovitoare, pentru a ajunge în sferturile de finală ale Qatar ExxonMobil Open.

"Face o mare diferenţă pentru jucători când venim şi avem parte de multă energie şi de o atmosferă grozavă din partea publicului", a declarat Murray după meci. "Să sperăm că asta va continua şi în restul săptămânii, dar evident că mi-a plăcut să joc în această atmosferă în seara asta".

Murray a fost de două ori la două puncte de înfrângere când a servit pentru a rămâne în meci la 4-5 în setul al treilea. În acele momente cruciale, jucătorul de 35 de ani a preluat iniţiativa, riscând totul, cu lovituri decis şi puternice.

După ce a supravieţuit celui de-al zecelea game al decisivului, Murray a făcut un break în faţa fostului număr 2 mondial în game-ul următor.

Murray nu a irosit ocazia de a obţine o nouă victorie importantă la Doha, valorificând a doua minge de meci pe propriul serviciu.

În primul tur, Murray a fost, de asemenea, nevoit să muncească din greu pentru a trece de italianul Lorenzo Sonego într-un tie-break în ultimul set. Fostul număr 1 mondial va juca în continuare cu francezul Alexandre Muller, venit din calificări, care l-a învins pe Botic van de Zandschulp, cap de serie numărul opt, cu 6-2, 6-4.

"Nu este atât de familiar, dar este evident că a avut o săptămână bună, venind din calificări. El a jucat deja patru meciuri acum, aşa că, evident, îi plac aceste condiţii", a declarat Murray.

"Antrenorul meu se va uita, evident, la videoclipuri şi alte chestii în seara asta pentru a se familiariza un pic mai mult cu jocul lui, dar este o oportunitate pentru mine în sferturi mâine şi am timp să mă odihnesc şi să mă pregătesc pentru asta".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
murray,
zverev,
doha

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici