Mutu a fost convocat pentru 3 martie în faţa Comisiei Antidoping

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv de două ori cu sibutramină, a fost convocat pentru 3 martie, ora 16.00, la Roma, pentru audieri în faţa Comisiei Antidoping, informează site-ul oficial al Comitelui Olimpic Naţional Italian(CONI).

20 afișări
Imaginea articolului Mutu a fost convocat pentru 3 martie în faţa Comisiei Antidoping

Mutu a fost convocat pentru 3 martie în faţa Comisiei Antidoping (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procuroul Antidoping l-a convocat pentru 3 martie 2010, ora 15.00 (n.r. - ora locală), la sediul de la Stadionul Olimpic din Roma, pe fotbalistul Adrian Mutu, în legătură cu rezultatele pozitive ale controalelor antidoping efectuate în 10 ianuarie 2010 şi 20 ianuarie 2010", se arată în comunicatul CONI.

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controle antidoping, primul efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul Fiorentina - Bari, scor 2-1, din campionatul Italiei, şi al doilea la 20 ianuarie, după partida Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei.

La 29 ianuarie, Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI. Atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Potrivit mamei lui Adrian Mutu, jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

De altfel, conform presei italiene, strategia apărării lui Mutu se va baza pe faptul că pe prospectul medicamentului nu figura sibutramina. De asemenea, avocaţii românului vor încerca să-i convingă pe membrii Comisiei Antidoping că Mutu nu este recidivist, deoarece precedentul caz în care fotbalistul a fost depistat pozitiv (cu cocaină), cel de pe vremea când jucătorul evolua la Chelsea, a apărut în urma unui control comandat de club şi efectuat în afara competiţiei.

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Gazzetta dello Sport a notat, în ediţia de marţi, că o decizie în cazul Mutu ar putea fi luată la 20 martie. "Avocaţii lui Mutu pregătesc apărarea pentru testele pozitive cu sibutramină de la controalele din 10 ianuarie şi 20 ianuarie. În prima săptămână din martie, Mutu va fi audiat de procurorul antidoping, care va decide dacă-l va suspenda sau nu. În cazul unei suspendări, procurorul va propune perioada descalificării, care va fi apoi evaluată de către Tribunalul Naţional Antidoping (TAN). O decizie finală în acest caz ar putea fi luată în 20 martie", noteză cotidianul italian.

Mutu riscă o suspendare de până la patru ani, dacă se va considera că este recidivist sau una de cel mult trei luni în caz contrar, a estimat presa italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici