Mutu: Cu Piţurcă selecţioner porţile naţionalei sunt închise pentru mine. Nu e imposibil să întoarcem rezultatul

Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a declarat că este conştient de faptul că atâta timp cât selecţioner la echipa naţională este Victor Piţurcă, şansele sale de a fi convocat sunt nule, deşi şi-ar fi dorit să joace în barajul cu Grecia, dar că nu e imposibil ca România să întoarcă rezultatul.

256 afișări
Imaginea articolului Mutu: Cu Piţurcă selecţioner porţile naţionalei sunt închise pentru mine. Nu e imposibil să întoarcem rezultatul

Adrian Mutu (Imagine: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto)

"Din staful tehnic nu m-a mai sunat nimeni de mult timp. Degeaba am sperat sperat eu, aţi sperat dumneavoastră şi publicul din România, că voi fi chemat, era o decizie luată de mult timp a domnului Piţurcă. Şi nu avea nicio legătură cu aspectul tehnic al echipei. Sunt alte lucruri probabil care contează. Atâta timp cât e Piţurcă selecţioner, porţile naţionalei sunt închise pentru mine, asta e clar. Nu faptul că am postat acea poză contează foarte mult", a spus Mutu la Dolce Sport.

Mutu a postat, pe o reţea de socializare, o fotografie a selecţionerului Victor Piţurcă, al cărui chip fusese înlocuit cu al actorului britanic Rowan Atkinson, care îl interpretează pe Mr. Bean. El a precizat că această fotografie i s-a părut "simpatică" şi că a dorit să destindă atmosfera. "Nu eu am făcut acea poză, am primit-o şi eu şi am postat-o atâtat tot, mi s-a părut simpatică. Bineînţeles că sunt alături de echipa naţională, mâine va fi un meci foarte greu. Şansele au scăzut după acest 3-1, dar sunt alături de echipa naţională. În afară de poza asta care mi s-a părut simpatică şi am crezut că mai destind un pic atmosfera, pentru că era prea încordată, eu cred în şansele echipei naţionale", a mai spus Mutu.

Atacantul român regretă faptul că nu poate fi prezent la Cupa Mondială din Brazilia: "Îmi pare rău, normal, că nu sunt la acest baraj. Dacă domnul Piţurcă se aştepta ca eu să stau şi să mă uit cum echipa naţională pierde barajul de a merge la Rio şi să nu am nicio reacţie, se înşală. Eu aveam şi speranţe să fiu în formă pentru la vară, e un Campionat Mondial la care orice jucător ar vrea să joace. Nu aveam niciun dubiu că suporterii nu vor fi alături de mine, tot timpul au fost lângă mine".

"Jucăm acasă, trebuie să marcăm în primul sfert de oră, apoi cred că putem să întoarcem şi rezultatul. Nu am văzut nicio fază din meciul tur, dar am înţeles că nu a fost un meci prea reuşit. Dacă la 1-1 puteam să ţinem de rezultat, era altceva. Nu e imposibil să întoarcem rezultatul. Noi va trebui să atacăm, asta e clar. Trebuie să fim foarte lucizi, cu o maturitate mai mare la mijloc. Va fi greu, pentru că grecii vor pregăti şi ei meciul foarte bine. Probabil că vor face antijoc, nu vor lăsa echipa noastră să îşi facă jocul. Dar sunt două  goluri până la urmă, s-a mai întâmplat cu Steaua în meciul cu Ajax, acum de curând. Cu publicul în spate şi cu atmosfera pe care o vor crea suporterii noştri se poate realiza. E adevărat că şi grecii vor fi periculoşi pe contraatac, dar cred că ştie şi domnul Piţurcă faptul că nu trebuie să fim descoperiţi. Dacă primim un gol s-a terminat", a spus Mutu la Dolce Sport.

Adrian Mutu îşi pune mari speranţe în atacantul Ciprian Marica, despre care a spus că trebuie pus mai mult în valoare de către coechipierii săi: "Am vorbit cu Marica, era şi el dezamăgit pentru meci şi rezultat. Echipa trebuie să facă mai multe pentru el, să aducă mai multe mingi. El poate să dea goluri. Jucătorii trebuie să-l pună în valoare pe Marica. Altfel dispare din joc.Maxim ce să facă în patru minute?. E păcat pentru că el e în formă la Stuttgart. E un jucător foarte bun, ar trebui mai multă încredere în el".

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou '14, '66 şi Salpingidis '20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici